Privačiai Vilniaus mokyklai leista vykdyti tarptautinio bakalaureato programą

Vilniaus privačiai gimnazijai leista vykdyti tarptautinio bakalaureato diplomo programą.

Privačiai Vilniaus mokyklai leista vykdyti tarptautinio bakalaureato programą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Privačiai Vilniaus mokyklai leista vykdyti tarptautinio bakalaureato programą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 4:48 PM

Vyriausybė šią savaitę pritarė, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija išduotų sutikimą šiai privačiai ugdymo įstaigai vykdyti minėtą programą.

Gimnazijoje mokosi 308 mokiniai, iš jų III–IV gimnazijos klasėse – 28.

Numatyta, kad tarptautinio bakalaureato klasėse mokiniams bus suteiktos geresnės galimybės išmokti anglų kalbą, tenkinami gabių mokinių mokymosi poreikiai, mokytojai ir mokiniai turės galimybę bendradarbiauti su kitų šalių mokyklų, vykdančių tokio pat pobūdžio programą, mokytojais ir mokiniais.

Tarptautinio bakalaureato diplomo programa skirta III ir IV gimnazijos klasių (16-19 metų) mokiniams ir yra sukurta taip, kad atitiktų mokinių intelektinius, emocinius, socialinius ir fizinius poreikius. Ši programa yra vertinama prestižiniuose pasaulio universitetuose.

Mokiniams, kurie mokosi pagal šią programą, visi dalykai, išskyrus gimtąją kalbą ir užsienio kalbas, dėstomi anglų kalba.

Ugdymo programas, paremtas holistiniu principu, rengia ir nuolat atnaujina Tarptautinio bakalaureato organizacija. Baigiantis antriesiems mokymo metams, gegužę, visų šalių tarptautinio bakalaureato klasių mokiniai vienu metu laiko šešis baigiamuosius egzaminus, kurių užduotis parengia Tarptautinio bakalaureato organizacijos Egzaminų ir vertinimų centras.

Dabar tarptautinio bakalaureato diplomo programą Lietuvoje vykdys 11 mokyklų: be Vilniaus privačios gimnazijos, pagal tokią programą dar galima mokytis Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje, Karalienės Mortos mokykloje, Šiaulių Didždvario, Kauno jėzuitų, Kauno Jono Jablonskio, Alytaus šv. Benedikto, Tauragės „Versmės“ gimnazijose, Vilniaus, Klaipėdos ir „Erudito“ licėjuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.