J. Šiugždinienė prieš grįžtant į mokyklą ragina atlikti COVID-19 testus, siunčia žinią ir dėl galimybių paso Trečiąja doze pasiskiepijo jau virš 10 tūkst. švietimo darbuotojų

Moksleiviai trečiadienį grįžta į mokyklas – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ragina prieš praveriant klasių duris atlikti greituosius testus. Ji taip pat džiaugiasi, kad trečiąja doze pasiskiepijo jau daugiau nei 10 tūkst. švietimo srityje dirbančių žmonių.

Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 3:11 PM, atnaujinta Nov 9, 2021, 3:16 PM

„Rytoj po atostogų visi mokiniai sugrįžta į mokyklas. Mieli tėveliai, priminkite savo vaikams, kad jie šiandien atliktų savikontrolės greitąjį antigeno testą. Juos mokyklos išdalino vaikams prieš atostogas. Tiek mokiniams, kurie jau turėjo tėvų sutikimą testuotis, tiek tiems, kurie dar nebuvo pasirašę sutikimo.

Taigi, pakrapštom nosytes. Jei rezultatas neigiamas – rytoj grįžtame į mokyklą. Jei testas teigiamas – reikia registruotis 1808 linija atlikti PGR testą. Jei PGR testas neigiamas – iš karto po rezultato gavimo grįžtame į mokyklą. Jei teigiamas – teks izoliuotis 10 dienų.

Jei nesiregistruojama PGR testui, taip pat reikia 10 dienų izoliuotis. Labai tikiuosi, kad per atostogas pradėję testuotis vaikai ir toliau tęs savikontrolę greitaisiais testais, besimokydami mokyklose. Visi kartu galime pasiekti, kad vaikai toliau mokytųsi saugiose mokyklose“, – antradienį socialiniame tinkle rašė ministrė.

Pasak jos, šiuo metu pasiskiepijusių ir persirgusių 12-15 metų vaikų yra 46 proc., jaunuolių nuo 16 iki 24 metų imunizacija siekia 78,3 proc. Ministrė taip pat pažymėjo, kad trečiąja vakcinos nuo COVID-19 doze jau pasiskiepijo 10,3 tūkst. švietimo darbuotojų.

„Iš beveik 65 tūkst. švietimo sektoriaus darbuotojų, galinčių skiepytis (t.y., praėjo 6 mėn.), trečiąja doze jau pasiskiepijo 10,3 tūkst. Šaunu, kad mokytojai skiepijasi ir trečiąja doze. Neabejoju, kad toliau tik daugės besiskiepijančių“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Ji taip pat pridūrė, kad Vyriausybės svarstomi galimybių paso pokyčiai ugdymo įstaigų nepalies.

„Vyriausybė svarsto siūlymą, kad galimybių pasas nuo gruodžio 6 dienos turėtų būti taikomas vaikams nuo 12 metų. Šiuo metu galimybių pasas taikomas tik nuo 16 metų. Šis siūlomas pakeitimas nesusijęs su švietimo įstaigomis. Galimybių paso sistema nėra taikoma bendrojo ugdymo mokyklose“, – teigė ministrė.

Užsikrėtimų ugdymo įstaigose jau mažiau

Praėjusią savaitę Lietuvoje registruota dešimtadaliu mažiau COVID-19 protrūkių nei ankstesnę savaitę, rodo antradienį paskelbti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys.

Anot centro pranešimo, mažėjimo tendencijų šiame žemėlapyje nebuvo stebima daugiau nei tris mėnesius.

Daugiausia aktyvių protrūkių – 645 – fiksuota ugdymo įstaigose, tačiau, palyginti su ankstesniu laikotarpiu, jų registruota beveik 12 proc. mažiau.

Anot specialistų, tai yra geras ženklas, reiškiantis, kad pavyks išvengti epidemiologinės situacijos perkaitimo ugdymo įstaigose.

Praėjusią savaitę mažiau aktyvių COVID-19 ligos protrūkių registruota ir gydymo įstaigose. Jų specialistai visoje Lietuvoje fiksavo 67, prieš savaitę – 90.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.