A. Navicko vadovaujama švietimo profesinė sąjunga pasirašė kolektyvinę sutartį su ŠMSM

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas trečiadienį pasirašė Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinę sutartį.

Andrius Navickas, Tomas Daukantas<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Navickas, Tomas Daukantas<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-03-02 11:58, atnaujinta 2022-09-26 07:25

„Sutartyje numatytos nuostatos dėl pedagogų darbo sąlygų gerinimo: darbo užmokesčio didinimo, mokinių skaičiaus klasėse, kitų švietimo darbuotojams aktualių klausimų. Džiaugiamės, kad vyksta konstruktyvus dialogas ir po ilgų derybų pavyko pasiekti bendrą sutarimą“, – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pranešama, jog šalys susitarė, kad nuo šių metų būtų skiriama papildomų lėšų mokytojų, kitų pedagogų, mokslo darbuotojų darbo užmokesčio fondui padidinti 12,49 proc., o 2023 ir 2024 metais lėšos darbo užmokesčiui didėtų ne mažiau kaip po 10 proc. kasmet.

Taip pat susitarta, kad nebūtų viršijamas nustatytas mokinių skaičius ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupėse ir bendrojo ugdymo klasėse: ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupėse nuo 10 iki 20 vaikų priklausomai nuo mažiaus, pradinėse – 24 mokiniai, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programose – 30 mokinių.

Sutarta dėl ankstyvojo ugdymo mokytojų nekontaktinių valandų skaičiaus didinimo, papildomų apmokamų atostogų, mokymosi, saviugdos ir sveikatos gerinimo dienų profesinės sąjungos nariams, mokyklų vidaus dokumentų, reglamentuojančių darbo sąlygas, derinimo su profsąjunga, kitų garantijų.

Kolektyvinės derybos su LŠDPS buvo pradėtos 2019 metais. A. Navicko vadovaujama profesinė sąjunga iš derybų dėl kolektyvinės sutarties kartu su kitomis profesinėmis sąjungomis buvo pasitraukusi dar 2016 metais, nepritardama mokytojų etatinio darbo apmokėjimo įvedimui.

Pernai lapkritį ŠMSM taip pat pasirašė atnaujintą kolektyvinę sutartį su kitų profesinių sąjungų – Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos, Švietimo ir mokslo profesine sąjungos „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo ir Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ – atstovais.

Pranešama, kad šiemet Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ketina pakviesti visas profesines sąjungas deryboms, kad būtų pasirašyta viena Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinė sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.