Pedagogai Radviliškio mokykloje kaltinami sumušę devintoką: tyrimas jau policijos rankose

Portalo lrytas.lt redakcija gavo laišką vėliau išplatintą ir socialiniame tinkle „Facebook“ apie smurto atvejį mokykloje.

Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 7:06 PM

Laiške rašoma, kad kovo 2 dieną Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje buvo užpultas 9 klasės mokinys. Susisiekus su mokyklos direktoriumi paaiškėjo, kad paviešintas įvykis – tikras.

Feisbuke pasidalintame įraše rašoma, kad kovo 2 dieną mokinį užpuolė du Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos pedagogai. Teigiama, kad prieš moksleivį buvo panaudotas fizinis smurtas, jis buvo smaugiamas, priremtas prie lango, parblokštas ant žemės. Taip pat įraše nurodoma, kad mokiniui buvo sužeistas kaklas ir matomi išoriniai nubrozdinimai.

Portalui lrytas.lt mokyklos direktorius Egidijus Daildonis paskelbtą informaciją patvirtino ir nurodė, kad šiuo metu dėl incidento pradėtas tyrimas.

„Incidentas įvyko, man apie tai yra žinoma. Šiuo metu vyksta tyrimas, dalyvauja Vaiko gerovės komisija. Visa ši informacija yra perduota į policiją, todėl, kol vyksta tyrimas, kol aiškinamės, kas įvyko, daugiau neturiu jokių komentarų“, – sakė E.Dailidonis.

Įvykis taip pat užfiksuotas Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kovo 2 dienos įvykių suvestinėje.

Joje teigiama, kad pedagogas sumušdamas mokinį pažeidė Baudžiamojo kodekso 140 straipsnį, o už tokį nusižengimą jam gali viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Apie incidentą informaciją patvirtino ir Šiaulių apskrities VPK komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė. Tiesa, paklausta, kada ikiteisminis tyrimas gali būti užbaigtas, specialistė atsakė, kad procesas gali užsitęsti net keletą mėnesių.

E.Dailidonis sakė, kad vykstant tyrimui kol kas pedagogų veikla yra apribota pagal Darbo kodekso 49 straipsnio 3 dalį.

„Tyrimo metu (...) vyksta pareigų pažeidimas, darbuotojas iki 30 dienų pašalintas nuo pareigų tik toje klasėje, kurioje mokėsi tas mokinys. (...)

Socialinis pedagogas lygiai taip pat nevykdo konsultacijų tik su šiuo mokiniu“, – teigė mokyklos direktorius.

Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos direktorius pridūrė, kad vykstant tyrimui daugiau komentuoti negalintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.