Lietuvos mokyklose įsidarbina pirmieji iš Ukrainos pabėgę mokytojai

Lietuvos mokyklose įsidarbina pirmieji ukrainiečių mokytojai, pabėgę nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje, antradienį pranešė LNK „Žinios“.

Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 8:18 PM

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje padėjėja pradėjo dirbti Jelena Suslina, Ukrainoje dirbusi vokiečių kalbos mokytoja. Ji moksleiviams kol kas pamokų neves, padės adaptuotis ukrainiečių vaikams.

„Vaikus reikia atitraukti nuo karo tematikos, nes per tą laiką jie išgyveno įvairias istorijas, dažniausiai tai skaudžios, traumuojančios istorijos“, – sakė J. Suslina, turinti krizių psichologės žinių.

Ukrainietė Olga Dekteriova pasikalbėti dėl galimybės mokytis į progimnaziją atėjo su dviem savo vaikais. Šeima nusprendė kad nenori lankyti rusiškos mokyklos.

Atvykę iš svetur vaikai pirmąjį pusmetį paprastai mokomi lietuvių kalbos, antrąjį – Lietuvos istorijos.

Vilniaus mokyklose šiuo metu mokosi 60 pabėgėlių iš Ukrainos vaikų. Atvykimą į Lietuvą jau deklaravo apie 1400 mokyklinio amžiaus vaikų.

BNS rašė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė antradienį teigė, jog Migracijos departamento sistemoje buvo užregistruoti 4611 ukrainiečiai, tačiau atvykusiųjų skaičius yra gerokai didesnis.

Rusijai vasario pabaigoje įsiveržus į Ukrainą, iš jos jau pabėgo daugiau nei 2 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.