Patekti į profesinio mokymo įstaigas ukrainiečiams bus lengviau: keičiamos sąlygos

Ukrainiečiams, kurie dėl karo veiksmų Ukrainoje pasitraukė į Lietuvą, sudaromos galimybės mokytis profesijos, siekiant jiems kuo skubiau padėti integruotis. Atsižvelgus į karo pabėgėlių situaciją, pakeistos jų priėmimo mokytis pagal profesinio mokymo programas sąlygos ir profesinio mokymo organizavimas.

Studentai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Studentai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Mar 21, 2022, 2:58 PM

„Šiuo metu siekiame suteikti reikalingiausią pagalbą nuo karo bėgančiams ukrainiečiams, užtikrinti jų integraciją į Lietuvos visuomenę. Sudarome jiems sąlygas tęsti profesinį mokymąsi arba jį pradėti jau ateinančiais mokslo metais ir įgauti profesinę kvalifikaciją, kuri padės kuo greičiau įsilieti į darbo rinką bei išnaudoti savo įgūdžius“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Lietuvoje prieglobsčio pasiprašę ukrainiečiai gali kreiptis į profesinio mokymo įstaigas su prašymu tęsti mokymąsi pagal konkrečią profesinio mokymo programą, jeigu pagal panašią programą mokėsi Ukrainoje. Įvertinus asmens turimas kompetencijas bei mokymosi pasiekimus, jis gali būti priimamas mokytis į jam tinkamiausią profesinio mokymo programą ir kursą.

Iš Ukrainos atvykusių mokinių integravimasis skatinamas juos įtraukiant į anksčiau sudarytas profesinio mokymo grupes.

Nuo naujų mokslo metų profesinio mokymo įstaigose norintys mokytis ukrainiečiai galės dalyvauti vasarą vyksiančiame bendrajame priėmime. Stojimo prašymus tiesiogiai pateikę profesinio mokymo įstaigoms, būsimi mokiniai LAMA BPO informacinėje sistemoje bus užregistruojami pačių mokyklų.

Jei asmuo bendrojo priėmimo metu neturės išsilavinimą įrodančių dokumentų, jo kompetencijas ir mokymosi pasiekimus įvertins profesinio mokymo įstaiga. Vasarą mokytis profesijos priimti ukrainiečiai bus įtraukiami į naujai komplektuojamas profesinio mokymo grupes.

Iš Ukrainos atvykusiems pabėgėliams mokytis profesijos bus sudaryti individualūs mokymo planai, pagal poreikius ir galimybes teikiama įvairiapusė mokymosi ir švietimo pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.