Diana Nausėdienė Ukrainos studentams: šiuo metu viso pasaulio mintys nukreiptos į Ukrainą

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį Vytauto Didžiojo universitete (VDU) susitiko su studentais iš Ukrainos, universiteto rektoriumi prof. Juozu Augučiu, universiteto bendruomene.

Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrp.lt

Apr 2, 2022, 1:19 PM, atnaujinta Apr 2, 2022, 2:02 PM

Kreipdamasi į susirinkusiuosius, D. Nausėdienė pažymėjo, kad šiuo metu viso pasaulio mintys nukreiptos į Ukrainą: „Šiandien milijardai gedi ir kenčia karo siaubą kartu su Ukraina ir, kas svarbiausia, kyla į pasipriešinimo judėjimą visame Žemės rutulyje, nepritardami karinei agresijai, siekdami apginti ukrainiečių teisę gyventi. Ši teisė prigimtinė.“

Pirmoji ponia susitikimo metu bendravo su studentais, kurie pažymėjo, kad Ukraina ir Lietuva ilgus metus turi panašią istoriją, padėkojo Lietuvai už paramą nuo pat karo Ukrainoje pradžios 2014 metais.

„Ukrainiečių šeimos žūsta, yra žalojamos, atskiriamos, bet nėra aukos, nes užaugusios slaviškosios civilizacijos dvasiniame centre kovoja už jiems šventą Tėvynės sąvoką, gimtąją žemę, gindami amžiną dvasinį slaviškąjį moralinį kanoną, brandintą Kijeve įvairių kultūrų sanglaudoje. Ir dėl to visi Ukrainoje yra stiprūs“, – sakė D. Nausėdienė.

Šiuo metu Vytauto Didžiojo universitete studijuoja apie šimtas studentų iš Ukrainos, dirba apie dešimt dėstytojų iš Ukrainos universitetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.