Ukrainiečiams studentams šiemet – dukart daugiau finansuojamų magistrantūros vietų

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pirmadienį pranešė šiemet skirianti dvigubai daugiau magistrantūros studijų vietų iš Ukrainos atvykusiems studentams.

Ukrainos nacionalinė vėliava<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukrainos nacionalinė vėliava<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-04 09:24, atnaujinta 2022-04-06 14:16

Valstybė finansuos 60 magistrantų iš Rusijos invaziją patiriančios Ukrainos studijas, kai pernai ukrainiečiams buvo skirta 30 vietų.

Iš viso bus finansuojamos 100 studijų vietų lietuvių kilmės užsieniečiams ir studentams iš šalių, kurios nepriklauso Europos Sąjungai ir Europos ekonominei erdvei.

Šių studijų tikslas yra suteikti užsienio šalių studentams galimybę studijuoti Lietuvoje, sustiprinti aukštojo mokslo tarptautiškumą ir supažindinti užsienio jaunimą su Lietuva, jos kultūra, padėti užmegzti įvairių tautų jaunimo ryšius, teigiama pranešime.

Priklausomai nuo aukštųjų mokyklų siūlomų programų, studijos gali vykti lietuvių, anglų ar kita užsienio kalba.

Vyriausybė yra skyrusi šalies aukštosioms mokykloms 360 tūkst. eurų jose jau studijuojančių Ukrainos karo pabėgėlių bazinėms stipendijoms. Tai lėšos nuo karo pradžios atvykusių studentų pagrindiniams pragyvenimo poreikiams padengti bei studijų reikmėms naudojamoms priemonėms įsigyti.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija papildomai prašys skirti dar 1,32 mln. eurų stipendijoms iš Ukrainos atvykusiems studentams ir daliniam studijų kainos padengimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.