Tragiški egzaminų rezultatai – dar ne pabaiga: auga dar viena bemokslių karta?

Kol visa Lietuva susiėmusi už galvų svarsto, kas gi čia nutiko, kad trečdalis abiturientų neišlaikė matematikos egzamino, dešimtokų tarpiniai žinių patikrinimai liko nustumti į antrą planą.

Mokykla <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokykla <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokykla <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla <br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla <br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla <br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Eglė Kuktienė

Jul 27, 2022, 9:58 AM, atnaujinta Jul 27, 2022, 10:14 AM

Tačiau liūdnoji žinia ta, kad ir PUPP rezultatų aruodas yra ne ką labiau nuviliantis nei šių metų dvyliktokų matematikos valstybinis brandos egzaminas (VBE). Paaiškėjo, kad vidutinis kėdainiečių dešimtokų matematikos žinių vidurkis… net nepasiekia ketverto.

Beveik pusė neišlaikė

Šių metų dešimtokų tarpinio žinių patikrinimo rezultatai – verčiantys susimąstyti.

Su lietuvių kalba ir literatūra problemos, galima sakyti, nėra – vidutinis balas yra 6,58, kai šalies vidurkis 6,12, o neišlaikė 1,29 proc. moksleivių.

Tačiau matematikos vidutinis balas siekia vos 3,99, kitaip sakant, vidutinės kėdainiečių dešimtokų matematikos žinios net nesiekia patenkinamo lygio. Šalies vidurkis, tiesa, ne ką geresnis – vos 4,02 balo.

„Patenkinamo lygio nepasiekė 45 proc. mokinių“, – apie dešimtokų matematikos rezultatus kalbėjo Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Lukšienė.

Taigi, kone pusė dešimtokų nepajėgė išlaikyti tarpinio matematikos egzamino. Be abejo, galima viltis, kad per du metus dalis jų savo lygį sugebės pagerinti.

Palyginti negalima

Jeigu šių metų PUPP rezultatai yra gana slogūs, galima pagalvoti, kokie gi buvo šiųmečių abiturientų tarpinio žinių patikrinimo rezultatai?

Ir vis dėlto panašu, kad pandemijos įnašas čia yra didelis.

2020 metais PUPP pasiekimų patikrinimas apskritai nevyko, tad ir pamatyti, kaip dabartiniai abiturientai laikėsi dešimtoje klasėje, negalime.

2021 m. mokiniai laikė pasiekimų patikrinimą nuotoliniu būdu, t. y. daugiausiai iš namų, todėl rezultatai nėra tikslūs, jais nesiremiama, tad dabartinių vienuoliktokų lemiamas žinių įvertinimas bus matomas tik per kitų metų VBE.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.