Aukštųjų mokyklų profsąjunga rengs protestus dėl per mažai didinamų algų

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS) rugsėjo 1-ąją planuoja protesto akcijas Kaune, o rugsėjo 12-ąją ir Vilniuje, pranešė „Kauno diena“.

2018 metų mokytojų piketas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
2018 metų mokytojų piketas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 7:42 AM

LAMPSS tarybos narys Vytautas Juodgalvis teigė, kad pagrindinė protesto priežastis – nevykdomas partijų susitarime dėl švietimo politikos numatytas darbo užmokesčio didinimas. Jo teigimu, praėjusiais metais vidurkis pakeltas daugiau nei 10 proc., bet šį pakėlimą „suvalgė“ infliacija.

„Šių metų infliacija yra panaši kaip ir atlyginimų didinimas. Derybose su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija esame pateikę reikalavimą, kad kitais metais universitetų ir kolegijų darbuotojų atlyginimai padidėtų 30 proc., bet supratome, kad ministerija to reikalavimo nepateikė nei Finansų ministerijai, nei Vyriausybei. Netrukus Seimą pasieks ateinančių metų biudžeto projektas, tad jį rengiant mūsų reikalavimas turbūt net nebus žinomas“, – sakė LAMPSS tarybos narys.

Švietimo ministerija savo ruožtu teigia protestams nematanti rimto pagrindo. Anot jos, darbo užmokesčio didinimo galimybės bus svarstomos rudenį, atnaujinus valstybės ekonominės raidos projekcijas, ir sprendimai bus priimti kiek vėliau.

Partijų susitarime numatyta, kad iki 2025 metų aukštojo mokslo įstaigų darbuotojų vidutinis atlyginimas turi pasiekti 150 proc. vidutinio šalies atlyginimo, mokytojų – 130 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.