Aukščiausius rezultatus iš brandos egzaminų surinkusi Inesa Zino: pasitikėjimas savo žiniomis yra labai svarbu

Vieniems atrodo, kad aukščiausių valstybinių brandos egzaminų (VBE) rezultatai priklauso nuo didžiulės sėkmės. Tačiau su tuo nesutinka Vilniaus Gedimino technikos universiteto (Vilnius TECH) Antano Gustaičio aviacijos instituto (AGAI) pirmakursė Inesa Zino. Jos teigimu, geriausiais rezultatais džiaugtis galima tik tuomet, jei nuo pat pirmųjų klasių dirbi ir mokaisi kryptingai, atkakliai bei uoliai.

 I.Zino<br> A.Jauniaus nuotr.
 I.Zino<br> A.Jauniaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnius TECH

Sep 15, 2022, 11:31 AM, atnaujinta Sep 15, 2022, 11:32 AM

Vilnius TECH studentė po šimtą balų surinko iš matematikos bei fizikos VBE. Tačiau net ir daug laiko skirdama mokslams bei uoliai siekdama tikslo, mergina rasdavo laiko ir pramogoms, ir draugams. Tiesa, dėl to kartais ir tekdavo ilsėtis trumpiau, tačiau Inesa teigia, kad buvo verta.

Inžinerijos mokslų kryptis traukė dar mokykloje

Pasak I.Zino, tai, kad norės savo ateitį sieti su matematikos ir fizikos mokslais, ji žinojo jau dešimtoje klasėje, kai reikėjo nuspręsti, kuriuos dalykus mokysis aukščiausiu lygiu. Tiesa, ji taip pat atkreipia dėmesį, kad tuo metu dar nebuvo tiksliai apsisprendusi, kokias studijas rinksis baigusi mokyklą, tačiau neabejojo, kad jos bus susijusios su inžinerija.

„Neslėpsiu, iki šiol neturiu aiškaus tikslo, kuo noriu būti užaugusi, turiu tik idėją. Žodis inžinerija mano galvoje pradėjo suktis prieš dvejus metus, kai pradėjau įsivaizduoti ir suprasti, ko galiu pasiekti, gilindama savo žinias matematikos ir fizikos srityse“, – pasakoja Vilnius TECH studentė.

Ji taip pat pabrėžia, kad savo gyvenime nebuvo turėjusi jokių sąsajų su aviacija, tačiau tai pasirodė itin įdomi sritis, kurioje norėjo išbandyti savo jėgas. Būtent dėl šios priežasties mergina ir pasirinko aviacijos mechanikos inžinerijos studijas Vilnius TECH AGAI.

Aukščiausių įvertinimų nesitikėjo

Mergina neslepia, kad po kiekvieno egzamino užplūsdavo euforija, jog pagaliau viskas baigėsi, o ji padarė viską, ką galėjo, jog būtų įvertina aukščiausiais balais. Tiesa, šiek tiek nerimo kildavo peržiūrėjus jau spręstus uždavinius, radus vieną ar kitą klaidą.

„Stengiausi į tai nekreipti dėmesio, bent trumpam pamiršti ir tiesiog laukti galutinių rezultatų. Neslėpsiu, tikėjausi aukštų įvertinimų, gal ne šimto balų, bet bent jau virš devyniasdešimties. Pasitikėjau savo žiniomis, juk turėjau ir daug praktikos sprendžiant įvairius uždavinius“, – pasakoja I.Zino.

Studentė atkreipia dėmesį, kad pamačiusi, jog tiek iš matematikos, tiek iš fizikos VBE gavo po šimtą balų, pajautė ramybę, pasitenkinimą ir džiugesį, juk tokių įvertinimų nesitikėjo. Ji pasakoja, kad jautė spaudimą iš artimos aplinkos – draugai ir artimieji tikėjo jos žiniomis, galimybe gauti aukščiausius įvertinimus, tad itin palengvėjo sužinojus, kad pavyko patenkinti ne tik kitų, bet svarbiausia ir savo lūkesčius.

„Mano nuomone, norint gerai išlaikyti VBE, nepakanka vien tik pasikartoti dvylika metų besimokytos medžiagos. Visos žinios turi būti įsisavintos ir suprastos iš pagrindų tam, kad jas sugebėtume pritaikyti ir kitokiems, nestandartiniams uždaviniams, neretu atveju pasitaikantiems ir VBE.

Net neabejoju, jog geriausias būdas pasiruošti egzaminams – uoliai mokytis visus dvylika metų. Ir, kad ir kaip banaliai skambėtų, gerai išsimiegoti prieš egzaminą, nesijaudinti bei pasitikėti savo žiniomis“, – teigia Inesa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.