KTU gimnazijos moksleiviai prabilo apie patiriamą seksualinį priekabiavimą iš mokytojo: pradėtas vidinis tyrimas Pedagogas nuo pareigų nušalintas

Kauno technologijos universiteto gimnazija (KTUG) nušalino mokytoją, kuris galimai seksualiai priekabiavo prie gimnazijos moksleivių. Apie pradėtą vidinį tyrimą portalui lrytas.lt patvirtino mokyklos direktorius Tomas Kivaras.

 KTU gimnazija<br>M.Patašiaus nuotr.
 KTU gimnazija<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>123rf asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-09-30 10:52, atnaujinta 2022-09-30 15:37

Portalas lrytas.lt gavo anoniminių liudijimų, kuriuose KTU gimnazijos moksleiviai pasakoja apie patirtą seksualinį priekabiavimą iš vieno savo mokytojo. Pažymima, kad pedagogas kvietėsi merginas į savo namus, pasakojo joms apie seksą, ragino apie savo patirtis išsipasakoti ir pačioms.

„Jis pasikvietė dvi jo mokines į kavinę. Po to ten tik atvykus šovė tokį: „Aš žinau, kodėl jūs mane pasikvietėt (nors jis pats kvietė). Jūs norite pakalbėti apie seksą“. Tai jis pradėjo kalbėti, jog joms prasidėjo kitimai, pasakojo apie savo experiencus, kaip jis žaidė su savo žirgeliu, pasakojo praeitų moksleivių patirtis, prašė jų išsipasakoti. Nu ir ten ilgokai gana nuo jų neatlipo“, – rašoma anoniminiame laiške.

Gimnazijos vadovas Tomas Kivaras patvirtino, kad mokytojas šiuo metu nuo pareigų nušalintas, vykdomas ir vidinis tyrimas.

„Vyksta vidinis tyrimas, šiuo klausimu dirbame ir aiškinamės, o mokytojas šiuo metu yra nušalintas“, – sakė jis.

Patį mokyklos direktorių taip pat pasiekė anoniminiai pasakojimai apie mokytojo veiksmus, tačiau jis pažymėjo, kad šiuo metu ieškoma ir realių įrodymų.

„Tai yra anoniminiai liudijimai ir kol kas ieškome ne anoniminių liudijimų“, – sakė T.Kivaras.

Šią situaciją pakomentavo ir KTU atstovas Mantas Lapinskas.

„Taip, dėl vieno KTUG mokytojo galimo šiurkštaus darbo drausmės pažeidimo pradėtas vidinis tyrimas. Kol vyksta tyrimas, mokytojas yra laikinai nušalintas nuo pareigų. Kai tik turėsime ir galėsime atskleisti daugiau informacijos, būtinai ja pasidalinsime.

Informaciją gavo KTUG ir KTU, tyrimas buvo pradėtas nedelsiant“, – portalui lrytas.lt tvirtino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.