Nuo kosmetologės iki elektrikės – ilgas kelias su laiminga pabaiga

Panevėžietė Ieva Malinauskaitė yra išbandžiusi ne vieną darbą. Prieš trejus metus Ieva įgijo elektriko profesiją ir sako, kad tai labai įdomus darbas, neleidžiantis užkerpėti ir reikalaujantis neprarasti dėmesingumo.

Panevėžietė Ieva Malinauskaitė.<br>„Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Panevėžietė Ieva Malinauskaitė.<br>„Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Panevėžietė Ieva Malinauskaitė.<br>„Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Panevėžietė Ieva Malinauskaitė.<br>„Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Trisdešimtmetė Ieva į elektriko profesiją ėjo vedina smalsumo.<br>„Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Trisdešimtmetė Ieva į elektriko profesiją ėjo vedina smalsumo.<br>„Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 6:08 PM

Ieva puikiai pamena, kokie nelengvi jai buvo paskutiniai mokslo metai mokykloje, kai reikėjo pasirinkti studijų kryptį ir profesiją visam gyvenimui.

Mergina svajojo apie veterinaro profesiją. Vėliau planavo studijuoti mediciną. Tačiau visų šių svajonių atsisakė prieš pat stojamuosius. Ją išgąsdino mediko darbo atsakomybė ir ilgi studijų metai.

Kosmetologija jai pasirodė artima medicinai ir mergina baigė kosmetologijos mokslus bei kurį laiką dirbo pagal šią profesiją.

Ieva sako, kad aštuoniolikos metų tikrai sunku nuspręsti kuo nori būti užaugęs, kokį darbą dirbsi visą likusį gyvenimą ir dabar džiaugiasi, kad turėjo galimybių pasimatuoti įvairias profesijas. Tai leido užaugti, labiau suprasti savo galimybes.

Pavargusi nuo sostinės tempo, Ieva grįžo į Panevėžį, kuriame ir vėl pakeitė profesiją. Šį kartą – radikaliai. Mergina susižavėjo elektriko specialybe.

Vieną dieną Ieva įmonės „Harju elekter“ skelbimų lentoje pamatė skelbimą, kviečiantį įgyti elektriko profesiją pagal pameistrystės programą.

Darbuotojai buvo kviečiami mokytis Visagino technologijos ir verslo mokymo centre. Mokslų trukmė – metai.

Trisdešimtmetė Ieva į elektriko profesiją ėjo vedina smalsumo. Po ketverių metų jos požiūris pakito. Sako – tai didelės atsakomybės ir nuolatinio atidumo reikalaujantis darbas.

„Apima didelis pasididžiavimo jausmas, kai suvoki, kad tavo rinkti gaminiai atsiduria laivuose ar elektromobilių pakrovimo stotelėse“, – patirtimi ir emocijomis dalinasi Ieva.

Nors „elektros pabučiavimo“ jai dar neteko patirti, mergina sako, kad tai gali nutikti bet kada, nes, dirbant su elektra, užtenka vos trumpam prarasti budrumą.

Pradėjus šalyje įgyvendinti pameistrystės programą, įmonės vadovas Tomas Prūsas užmezgė stiprius ryšius su Visagino mokymo centru.

Pameistrystės programą „Harju Elekter“ baigė virš šimto darbuotojų. Pasak įmonės vadovo, šiandien ne tik jo vadovaujamoje įmonėje, tačiau ir visoje Lietuvoje yra labai didelis poreikis inžinierinio profilio specialistų.

Ką elektrikė Ieva veikia vakarais po dienos darbų ir kada įgavo stabilumo bei saugumo jausmą, žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.