Vilniuje veikiantis EHU priėmė beveik dvigubai daugiau pirmakursių

Vilniuje veikiantis baltarusiškas Europos humanitarinis universitetas (EHU) šiemet priėmė 631 pirmakursį, tai yra beveik dukart daugiau nei pernai, antradienį pranešė aukštoji mokykla.

Studentės<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Studentės<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Studentai<br>123rf nuotr.
Studentai<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 11:35 AM, atnaujinta Oct 11, 2022, 12:02 PM

„Ši teigiama tendencija patvirtina prielaidą, kad vis daugiau šeimų renkasi ilgalaikę investiciją į europietiškąjį aukštąjį išsilavinimą, kuris garantuoja saugumą ir perspektyvią ateitį Baltarusijos ir aplinkinių šalių jaunimui“, – teigiama pranešime.

EHU duomenimis, per pagrindinį priėmimą gauta 800 norinčiųjų studijuoti paraiškų, tuomet nuspręsta priimti 446 naujus studentus. Per papildomą priėmimą studijų sutartys sudarytos su 64 jaunuoliais.

Be to, universitetas, bendradarbiaudamas su EPAM skaitmeninės inžinerijos mokykla, pradėjo vykdyti informatikos bakalauro programą. Į ją priimtas dar 131 pirmakursis.

Tokiu būdu bendras šiemet EHU priimtų studentų skaičius viršijo 600 žmonių.

Universiteto teigimu, daugiausia – 450 – pirmakursių yra atvykusių iš Baltarusijos, 56 – iš Rusijos, 45 – iš Ukrainos. Taip pat priimta jaunuolių iš Lietuvos, Moldovos, Kazachstano, Sakartvelo.

Naujieji mokslo metai EHU prasidėjo spalio 1 dieną.

EHU yra privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas. Prieš 18 metų aukštoji mokykla priėmė Lietuvos Vyriausybės kvietimą ir persikėlė į Vilnių.

2019 metais Lietuvos Vyriausybė universitetui suteikė specialių statusą. Ši aukštoji mokykla pripažinta kaip veikianti egzilio sąlygomis dėl politinių priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.