Charkivo ukrainiečių mokykla Vilniuje sulaukė oficialaus patvirtinimo

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija trečiadienį žada suteikti teisę Charkivo mokyklai „Gravitacija“ vykdyti ugdymą Vilniuje pagal Ukrainos švietimo programą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Dainoras Lukas<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainoras Lukas<br>V.Skaraičio nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>D.Labučio/Eltos nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>D.Labučio/Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 12:26 PM, atnaujinta Nov 6, 2022, 9:39 PM

Kaip BNS informavo švietimo, mokslo ir sporto ministrės atstovas Dainoras Lukas, baigus derinti procedūras, ministrė įsakymą turėtų pasirašyti dar trečiadienį.

„Šiandien švietimo, mokslo ir sporto ministrei bus pateiktas įsakymas pasirašyti sutikimą dirbti pagal Ukrainos švietimo programą VšĮ „Charkivo mokykla Gravitacija“. Ji veikia Panerių g. 26, Vilniuje. Joje užregistruota 110 mokinių“, – BNS informavo D. Lukas.

Anot jo, mokykla pateikė visus prašomus dokumentus, kurie įrodo pasirengimą dirbti, taip pat ir Higienos pasą, kuris rodo, kad mokyklai naudojamos patalpos yra tinkamos saugiai mokyklos veiklai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje pagal ukrainietiškas programas moko keturios mokyklos. Trys ukrainietiškai mokančios mokyklos yra Lietuvos savivaldybių, viena jų, Kauno „Herojaus“ mokykla, yra privati.

Be „Gravitacijos“, svarstomi dar du mokyklų prašymai, vieną jų yra pateikusi Tarptautinė Ukrainos mokykla. Ministerija informavo, kad su pastarąja mokykla bendradarbiavimas vyksta, jai liko gauti Higienos pasą.

Leidimas vykdyti ugdymą pagal Ukrainos programą be kita ko leidžia įstaigoms pretenduoti į mokinio krepšelio lėšas Lietuvoje, mokyklos baigimo diplomai yra pripažįstami oficialiai aukštųjų mokyklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.