Lietuvos aukštosioms mokykloms paskirstytos lėšos ukrainiečių studijoms

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės įsakymu paskirstytos lėšos Lietuvos universitetams ir kolegijoms, į valstybės nefinansuojamas vietas priėmusioms iš Ukrainos atvykusius studentus. 21 aukštajai mokyklai šių studentų studijų kainai iš dalies padengti iki 2022 m. pabaigos skirta 420 tūkst. eurų, rašoma ministerijos pranešime.

Studentai<br>M.Patašiaus nuotr.
Studentai<br>M.Patašiaus nuotr.
Studentai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Studentai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Studentai<br>123rf nuotr.
Studentai<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

2022-10-31 09:37

Lietuvos valstybės parama skiriama valstybinėms aukštosioms mokykloms, kurios šiemet priėmė nuo karo bėgančius Ukrainos studentus į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas. Lietuvos valstybė remia daugiau kaip 800 ukrainiečių bakalauro ir vientisąsias studijas. Dar 56 ukrainiečiai priimti į Lietuvos valstybės finansuojamas magistrantūros studijas ir 4 – į rezidentūros studijas.

Kaip sutarta su aukštosiomis mokyklomis, valstybės biudžeto lėšomis dengiama 60 proc. studijų kainos, o aukštoji mokykla įsipareigoja neimti iš studentų mokesčio už studijas.

Lietuvos valstybė taip pat skiria lėšų čia studijuojančių ukrainiečių stipendijoms: 800 bakalauro studijų studentų gauna 300 eurų, 56 magistrantai – 460 eurų dydžio stipendijas.

Lietuvos valstybė finansuoja ir ukrainiečių vaikų ugdymą darželiuose ir mokyklose. Praėjusiais mokslo metais ugdymui ir pavėžėjimui skirta apie 9 mln. eurų, šiems mokslo metams (iki metų pabaigos) – dar 14,6 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.