J. Šiugždinienė nerimauja, kad sugrįžusių į Ukrainą mokinių išsilavinimas nebus užskaitytas

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė (ŠMSM) Jurgita Šiugždinienė nurodo, kad šiuo metu į Lietuvą iš Ukrainos atvykstančių mokinių skaičius išlieka stabilus.

 J.Šiugždinienė.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 J.Šiugždinienė.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-07 11:16, atnaujinta 2022-12-08 08:18

Taip pat, anot ministrės, vietų ugdymo įstaigose mokiniams taip pat pakanka. Vis tik, pabrėžia J. Šiugždinienė, nerimą kelia tai, kad iki šiol nėra numatyta, ar Europos Sąjungoje (ES) įgytas išsilavinimas bus pripažintas Ukrainoje, todėl, anot jos, šiuo metu tarptautiniu lygiu ieškoma sprendimų.

„Situacija yra stabili, didėjančio atvykstančių skaičiaus kol kas nestebime. Taip pat ir Ukrainos ambasados atstovai didesnio antplūdžio kol kas neprognozuoja. Vietų mokyklose turime pakankamai“, – situaciją Švietimo ir mokslo komiteto posėdžio metu komentavo J. Šiugždinienė.

„Bet turbūt pagrindinis rūpestis ne tik mūsų, bet ir Europos, kaimyninių valstybių, ypač Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Čekijos, kurie turi daugiausia ukrainiečių mokinių šalyse, jog įgytas išsilavinimas bet kokios trukmės būtų pripažintas Ukrainoje, nes šiuo metu tikrai stebime problemą, jog dauguma vaikų mokosi tiek lietuviškose mokyklose, tiek po pietų nuotoliniu būdu ukrainietiškose, tai didžiulis krūvis, nes vaikai ir šeimos bijo, kad, sugrįžus į Ukrainą, mūsų išsilavinimas nebus užskaitytas“, – nerimą išreiškė ministrė.

Todėl, anot J. Šiugždinienės, sprendimą, kad ES valstybėse įgytas išsilavinimas būtų pripažintas ir Ukrainoje, Ukrainos vyriausybė turėtų priimti kuo skubiau.

„Tai čia pagrindinis klausimas šiuo metu, kurį sprendžiame ir jį sprendžiame ne tik Lietuvos lygiu, apie tai praėjusią savaitę būdama Briuselyje daug kalbėjau ir ministrų susitikime. Tai tikimės čia tokio bendro sprendimo“, – pažymėjo politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.