Ministerija paskirstė 2,3 mln. eurų ikimokyklinukų iš socialiai jautrių šeimų ugdymui

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija savivaldybėms paskirstė 2,3 mln. eurų ikimokyklinio amžiaus vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose, institucinio ugdymo, maitinimo ir pavėžėjimo užtikrinimui, pirmadienį pranešė ministerija.

Modulinis darželis.<br>T.Bauro nuotr.
Modulinis darželis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 8:51 AM, atnaujinta Jan 9, 2023, 9:12 AM

„Jų turėtų užtekti iki rugsėjo 1-osios. Naujais mokslo metais, atsižvelgus į pasikeitusį vaikų skaičių, bus paskaičiuota ir paskirstyta nauja suma“, – nurodoma pranešime.

Anot ministerijos, lėšos skirtos privalomam ikimokykliniam ugdymui. Vaikui privalomas ikimokyklinis ugdymas skiriamas, jei jis auga šeimoje, patiriančioje socialinę riziką.

Privalomas ugdymas taip pat gali būti skiriamas ir vaikui, jei tėvai stokoja socialinių ar pozityvių tėvystės įgūdžių, jei vaikas turi specialiųjų ugdymosi poreikių, bet tėvai nesudaro sąlygų juos tenkinti, jei tėvai išgyvena sunkumus, yra netekę darbo.

Mokinių registro duomenimis, privalomas ikimokyklinis ugdymas 2023 metų sausio-rugpjūčio mėnesiais yra skirtas 664 vaikams. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu privalomas ikimokyklinis ugdymas buvo skirtas 419 vaikų.

Iš viso Lietuvoje pagal ikimokyklinio ugdymo programas yra ugdoma apie 100 tūkst. darželinukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.