Baigėsi projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ balsavimo etapas

Liko vos vienas žingsnis iki momento, kai paaiškės naujienų portalo lrytas.lt rengiamo projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureatai. Daugiau nei pusė tūkstančio mokytojų, švietimo bendruomenės šviesulių buvo registruota projekte.

Liko vos vienas žingsnis iki momento, kai paaiškės projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureatai. <br>T.Bauro nuotr.
Liko vos vienas žingsnis iki momento, kai paaiškės projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureatai. <br>T.Bauro nuotr.
Liko vos vienas žingsnis iki momento, kai paaiškės projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureatai. <br>T.Bauro nuotr.
Liko vos vienas žingsnis iki momento, kai paaiškės projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureatai. <br>T.Bauro nuotr.
Išskirtinai projektui „Lietuvos mokytojas 2023“ menininko Remigijaus Kriuko sukurtos stiklo skulptūros.<br>T.Bauro nuotr.
Išskirtinai projektui „Lietuvos mokytojas 2023“ menininko Remigijaus Kriuko sukurtos stiklo skulptūros.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 12:43 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:25 PM

Į kvietimą parodyti dėmesį ir padėkoti savo mylimiems mokytojams, kolegoms atsiliepė šimtai skaitytojų. Per kiek daugiau nei pusantro mėnesio trukusią registraciją ir balsavimą, sulaukta rekordinio skaitytojų aktyvumo – dešimčių tūkstančių balsų.

Vasario 22 d. sustabdžius skaitytojų balsavimą, darbą pradeda vertinimo komisija, kurią sudaro: švietimo, mokslo ir sporto viceministras, atsakingas už bendrąjį ugdymą Ramūnas Skaudžius, ilgametis pedagogas, buvęs Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas, lektorė, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos kanclerė prof. dr. Lina Kaminskienė, Pozityvios tėvystės laboratorijos įkūrėja doc. dr. Sigita Burvytė, Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus ir portalo lrytas.lt redaktorius ir direktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Aštuonių kategorijų nugalėtojai paaiškės susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus bei bus paskelbti kovo 1 d.

„Mūsų projekto tikslas buvo įvertinti ir paskatinti mokytojus, keičiančius ne tik mokinių ateitį, bet ir šalies švietimo veidą. Projekte užregistruotas buvo 560 mokytojas iš visos Lietuvos. Aktyvus palaikymas, kasdienis balsavimas tik įrodo visuomenės susidomėjimą ir švietimo bendruomenės narių vertinimą.

Mokytojai yra matomi, mylimi ir palaikomi, paliekantys pėdsaką ugdytinių gyvenimuose. Jų darbas – didis“, – sako projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ ir portalo lrytas.lt Vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Lyderių pozicijos keitėsi keletą kartų per dieną dėl aktyvaus balsavimo. Projekte skaidrumas – svarbiausia sąlyga.

Kaip ir kiekviename projekte, portalo lrytas.lt IT komanda atidžiai tikrina balsavimo rezultatus. „Tam pasitelkiamos tiek automatinės priemonės tiek žmogiškieji ištekliai. Dažnu atveju, analizuojame netgi dalyvių aktyvumą socialiniuose tinkluose ar kituose kanaluose, tam, kad galėtume užtikrinti, jog mūsų balsavimo rezultatai yra korektiški.

Projektas „Lietuvos mokytojas 2023“ mūsų komandai kėlė tikrai nemažai iššūkių, buvo pastebėta, kad kai kurių dalyvių palaikymo komandos imasi pagal taisykles neleidžiamų priemonių (tokių, kaip automatiniai balsavimo algoritmai), tačiau tokius piktnaudžiavimo atvejus yra pakankamai lengva aptikti analizuojant balsavimų duomenis. Todėl taisyklėse neleidžiamais būdais surinkti balsai buvo anuliuoti, o dalyviai informuoti, jog reikėtų savo palaikymo komandoms perduoti žinutę, jog laikytųsi balsavimo taisyklių.

Bet kuriuo atveju, tikrai džiaugiamės tiek dalyvių, tiek balsavusiųjų skaičiumi laimėtojus sveikiname, o tiems, kam šį kartą nepavyko, linkime nenukabinti nosies, kadangi tai tikrai ne paskutiniai metai, kai šis projektas organizuojamas“, – pabrėžia IT skyriaus vadovas Giedrius Kvakšys.

Aštuoni mokytojai bus apdovanoti kovo 1 dieną, jiems bus įteiktos išskirtinai projektui „Lietuvos mokytojas 2023“ menininko Remigijaus Kriuko sukurtos stiklo skulptūros, portale lrytas.lt bus publikuojami interviu su laureatais bei atiteks rėmėjų įsteigti prizai.

Projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ rėmėjai, įsteigę prizus: įmonės „Inida“, „Ortopedijos technika“ ir „Officeday“, papildomo ugdymo akademija Mokosi.lt, leidykla „Šviesa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.