Po įtarimų, kad mokytoja Alytuje pamokas vedė girta – naujos detalės: paaiškėjo jos likimas

Praėjusį penktadienį vienos Alytaus progimnazijos mokinių tėvai pašiurpo – jų teigimu, mokykloje dirbanti pedagogė pamokas jų vaikams vedė neblaivi. Sužinojus šią situaciją pedagogė nuo pareigų buvo laikinai nušalinta, jai buvo liepta per valandą pasitikrinti girtumą. Antradienį paaiškėjo, kad mokytoja progimnazijoje nebedirbs.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Mokiniai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokiniai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 4:11 PM

„Mokytoja jau šiandien mokykloje nedirba. Mokytoja parašė prašymą“, – portalui lrytas.lt tvirtino „Volungės“ progimnazijos vadovė Rimvyda Ališauskienė.

Paklausta, ar mokytoja sprendimą palikti darbą priėmė pati, mokyklos vadovė atsakė: „Galima ir taip traktuoti.“

„Tiesiog mes pasikalbėjome ir nelabai matome darbą toliau kartu“, – patikslino R.Ališauskienė.

Direktorė teigė gavusi pedagogės pasiaiškinimą, kas tądien nutiko, tačiau viešai juo dalintis nenorėjo: „Kaip pasakyti, taip, ji parašė tą pasiaiškinimą, bet nekomentuosiu. Tegul tai lieka tarp mokytojos ir manęs.“

Primename, kad į naujienų portalo Alytusplius.lt redakciją praėjusią savaitę kreipėsi sunerimę Alytaus „Volungės'“ progimnazijos moksleivių tėvai. Savo kreipimesi jie nurodė, kad viena mokyklos pedagogė pamokas penktadienį vaikams galimai vedė neblaivi.

„Vaikai papasakojo, kad mokytoja į mokyklą atvyko tokia girta, kad vos pastovėjo ant kojų. Tuo metu vyko pamoka, bet kelios klasės turėjo laisvą pamoką ir buvo koridoriuje. Vaikai pasakojo, kad užėjo pavaduotoja ir neblaivią mokytoją greitai nusivedė į kabinetą.

Pamokos pas šią mokytoją penktadienį nevyko, vadovybė pranešė, kad mokytoja susirgo. Dar buvo vaikų prašyta, kad apie šį incidentą jie nepasakotų namuose tėvams“, – rašoma gautame tėvų laiške.

„Tikrai nesuprantame, kas vyksta, bet situacija baisi, nesaugu ne tik dėl vaikų, bet ir dėl suaugusių pedagogų“, – pasipiktinimo neslėpė moksleivių tėvai, kurie tikino dėl šios situacijos informavę ir policijos pareigūnus.

„Volungės“ progimnazijos vadovė R.Ališauskienė portalui Alytusplius.lt šeštadienį patvirtino, kad toks įvykis mokykloje iš tiesų užfiksuotas. Ji teigė, kad mokytoja buvo laikinai nušalinta nuo pareigų, kol bus išsiaiškintos visos aplinkybės ir mokytoja pas medikus pasitikrins savo blaivumą.

Pasak R.Ališauskienės, po pamokos vaikai patys mokyklos vadovybei pranešė apie tai, kad mokytoja „keistai elgiasi“, tačiau pedagogė tvirtino, kad tiesiog išgėrė vaistų, nuo kurių pasireiškė šalutinis poveikis.

Portalui lrytas.lt pirmadienį susisiekus su mokyklos vadove, ši patvirtino, kad mokytoja per pamokas buvo blaivi – penktadienį jai iš tiesų sutriko sveikata.

„Kad mokytoja buvo nušalinta – taip, bet šiandien gavome gydytojų išvadą, kad tai buvo sveikatos sutrikimas“, – patvirtino Alytaus „Volungės“ progimnazijos vadovė.

Pažymą R.Ališauskienei pedagogė esą pristatė pirmadienio rytą, nuo pareigų ji nebebuvo nušalinta ir pamokas vedė toliau.

Visgi Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vadovas Vytuolis Valūnas pažymėjo, kad pedagogė blaivumą pasitikrino ne tada, kai įvykis buvo užfiksuotas, o tik vakare.

Tai sukėlė įtarimų, kuriuos buvo nuspręsta aiškintis toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.