Tarptautinė mokykla, kurios abiturientai 100 procentu įstoja į pasirinktus pasaulio universitetus

Tarptautinė Amerikos mokykla – visame pasaulyje veikiančių mokyklų tinklo dalis ir pirmoji tarptautinė mokykla Vilniuje, kuri buvo įkurta 1993 metais. Šiuo metu mokykloje mokosi virš 300 moksleivių. Daugiau nei pusė mokykloje besimokančių vaikų – Lietuvos piliečiai, kurie turi unikalią galimybę mokytis kartu su bendraamžiais iš daugiau nei 30 šalių. Vaikai puikiai išmoksta anglų kalbą, įgyja tarptautinius standartus atitinkantį išsilavinimą todėl gali sėkmingai tęsti mokslus kitų šalių mokyklose ir universitetuose.

Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje vidurinės mokyklos vadovas Hans Hess.
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje vidurinės mokyklos vadovas Hans Hess.
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje mokyklos direktorius Stephane Ruz.
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje mokyklos direktorius Stephane Ruz.
Karjeros specialistė Claire Ruz.
Karjeros specialistė Claire Ruz.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Filmavimo akimirka.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 3:19 PM

Šioje mokykloje vaikai mokomi pagal pažangią mokymo programą, sudarytą remiantis Jungtinių Amerikos Valstijų bei Europos tarptautinių mokyklų programomis. O 11–12 klasių moksleiviai gali pasirinkti tarptautinio bakalaureato programą, kurios pagrindiniai bruožai – dideli akademiniai reikalavimai, analitinio mąstymo ugdymas ir tarptautiškumas.

„Tarptautinio bakalaureato programa suteikia galimybę gerai parengti mokinius ne tiek dėl turinio, kiek dėl pačios tarptautinio bakalaureato programos kokybės. Todėl mes savo mokykloje įdiegėme šią programą prieš 11 metų. Jeigu jau mokinys baigia šią programą, jis tampa stipriu ir konkurencingu studentu aukštai reitinguojamuose universitetuose Anglijoje, Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose arba Vidurio Rytuose“, – sako Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje mokyklos direktorius Stephane Ruz.

Subalansuota tarptautinio bakalaureato ugdymo programa padeda mokiniams tinkamai pasiruošti ir tolesniam gyvenimui. „Tarptautinio bakalaureato programa yra labai unikali, nes ji skirta vaiko visos asmenybės ugdymui. Šios programos šerdį sudaro tarnystė bei paslaugų suteikimas bendruomenei, teorijos žinių kursas, kurio metu mokiniai išmoksta kaip vertinti ir suprasti didžiuosius pasaulio iššūkius. Galiausiai jie gali pasirinkti dalykus, kurie juos labiausiai domina ir į kuriuos norėtų gilintis labiau. Ir mes žinome, kad mokiniai labai įsitraukia į mokslus ir užsidegę studijuoja“, – patirtimi dalijosi Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje vidurinės mokyklos vadovas Hans Hess.

Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje vizija – ugdyti asmenybes, kurios sieks savo tikslų, pozityviai veiks besikeičiantį pasaulį bei taps naujo pasaulio kūrėjais. Kartu su akademinėmis studijomis visoje Tarpatutinio Bakalaureato diplomų programoje sėkmingai diegiama ir CAS (ang. creativity, action, service) programa, kurios trys kryptys įtraukia moksleivius į įvairias veiklas, per patirtinį mokymąsi pagerina jų asmeninį ir tarpasmeninį tobulėjimą bei įgalina moksleivius greičiau atrasti save.

Šioje mokykloje, pasirinkę tarptautinio bakalaureato programoje meninį ugdymą, dvyliktos klasės mokiniai kasmet surengia savo darbų parodas meno galerijose. Mokykloje dirba ir karjeros specialistas, kuris lydi vaikus ugdymo keliu ir padeda jiems pasirinkti savo tolimesnes studijas.

„Mano vaidmuo padėti mokiniams pasiruošti stojamiesiems į universitetus arba kitai veiklai, kurią jie planuoja veikti po mokyklos. Aš organizuoju daug renginių, vedu pamokas, kad juos supažindinčiau su atsinaujinančiomis universitetų programomis. Mokiniai kasmet aplikuoja į daugiau nei 10 šalių, todėl aš turiu žinoti apie viską, kas vyksta Ispanijoje, Kanadoje arba Egipte, jeigu mokiniai nuspręs ten stoti. Gilinuosi į tai, kas vyksta viso pasaulio aukštojo išsilavinimo industrijoje“, – savo darbo specifika dalinosi karjeros specialistė Claire Ruz.

9 -10 klasėje ji padeda mokiniams pasirinkti profesiją, susigaudyti savo pomėgiuose, egzistuojančiose skirtingose karjeros galimybėse, kurios profesijos turės ateityje paklausą industrijoje ir kokių įgūdžių jiems reikės. 11 – 12 klasėje pereinama prie aplikavimo procedūrų. Čia padedama mokiniams pasiruošti testams, organizuojami įvarūs workshop‘ai, kurių metu padedama pasiruošti esė rašymui, CV parengimui bei interviu, kurių jiems prireiks stojant į universitetus.

„Kiekvienais metais mūsų auklėtiniai išvyksta į dešimt skirtingų šalių. Apie 10 – 20 % – į Šiaurės Ameriką, Jungtines valstijas ir Kanadą. Daugelis – į Europą, populiariausia kryptis – Olandija, Anglija. Bet Ispanija ir Prancūzija taip pat labai populiarios, nes siūlo platų studijų spektrą. Mūsų mokiniai, kurie įgyja tarptautinio bakalaureato diplomą, įstoja į universitetus 100%. Jie gali rinktis pačius stipriausius universitetus Anglijoje.

Jungtinėse valstijose jie renkasi Jeilio, Kolumbijos, Brauno, Harvardo universitetus, taigi – pačias stipriausias studijas. Ir kai mes pasikalbame su jais, girdime jog jaučiasi puikiai. Mokyklos programa bei tarptautinio bakalaureato programa juos puikiai parengia studijoms bet kuriame pasaulio universitete“, – pasakojo mokyklos direktorius Stephane Ruz.

Koks gyvenimas verda Amerikos tarptautinėje mokykloje Vilniuje kviečiame žiūrėti šeštadienį 16.30 laidoje „Lietuvos mokyklos“ tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.