Lietuvos moksleivių sąjunga nutraukė bendradarbiavimą su J. Šiugždiniene: tikisi, kad ministrė išsklaidys kilusias abejones

Dėl viešumoje kilusių diskusijų ir mestų kaltinimų dėl galimai neskaidriai įsisavintų lėšų, Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) skelbia nutraukianti bendradarbiavimą su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene iki tol, kol bus atsakyti visi visuomenei kilę klausimai. Apie tokį žingsnį organizacija penktadienį paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Augustė Lyberytė

May 12, 2023, 5:11 PM, atnaujinta May 17, 2023, 5:14 PM

„Lietuvos moksleivių sąjunga tikisi, jog Gerb. ŠMSM ministrė pateiks visas reikiamas ataskaitas, kurios išsklaidys šį kilusį skandalą“, – nurodoma LMS pozicijoje.

„Mes siekiame sąžiningumo ir skaidrumo, todėl, kol nebus išsklaidytos abejonės, mes nutraukiame bendradarbiavimą su gerb. Jurgita Šiugždiniene“, – pažymi moksleivių atstovai.

LMS prezidentas Jonas Trumpa ketvirtadienį taip pat sureagavo į kilusį skandalą. Organizacijos lyderis stebėjosi susiklosčiusia situacija, mat, pasak jo, suma lėšų, kurią dirbama Kauno savivaldybėje įsisavino J. Šiugdžinienė, siekia metams valstybės skiriamą išmoką „vienintelei moksleivių interesams atstovaujančiai bei juos vienijančiai nevyriausybinei organizacijai“.

„Manau, jog Lietuvos moksleiviai turi būti ugdomi pavyzdžiu, pradedant nuo ministro“, – pažymėjo LMS prezidentas.

Abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai gavo daugiau kaip 13 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak valstybės vadovo Gitano Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko, prezidentas, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė šiuo klausimu kalbėjosi su ministre ir teigė išklausiusi jos paaiškinimą. Premjerė nurodė neturinti panašios patirties, naudojant kanceliarines lėšas, todėl aiškino turinti detaliau susipažinti su galiojančia tvarka Kauno miesto savivaldybėje.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Pati ministrė pranešė kreipusis į Kauno savivaldybę, prašydama išviešinti praėjusios kadencijos savivaldybės tarybos narių kanceliarinių išlaidų ataskaitas. Taip politikė tikina siekianti paneigti viešojoje erdvėje jai metamus nepagrįstus kaltinimus.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.