Nuo rugsėjo keičiasi ukrainiečių moksleivių ugdymas: privalės mokytis klasėse su kitais

Nuo rugsėjo ukrainiečiai mokiniai, rajono mokyklose mokęsi vienus mokslo metus ar ilgiau, nebegalės mokytis tik nuotoliniu būdu Ukrainos mokyklose. Ukrainiečiams bus privalomas ugdymas rajono mokyklų klasėse, kartu su kitais mokiniais, praneša Anykščių rajono savivaldybė.

Ukrainiečiams bus privalomas ugdymas rajono mokyklų klasėse, kartu su kitais mokiniais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ukrainiečiams bus privalomas ugdymas rajono mokyklų klasėse, kartu su kitais mokiniais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 12:18 PM

Taip pat kaip ir anksčiau, visi mokiniai, atvykę iš Ukrainos ir registruoti Lietuvos mokyklose, skirtingomis apimtimis ir tempu privalės mokytis lietuvių kalbos pagal kalbos mokėjimo lygius (A1–B2).

„Ukrainiečiams vaikams ir mokiniams, ugdomiems pagal bendrojo ugdymo programas, bus privaloma pasitikrinti sveikatą, kaip tai numato Vaikų ir pilnamečių mokinių, ugdomų pagal bendrojo ugdymo programas, sveikatos tikrinimo aprašas“, – priduriama pranešime žiniasklaidai.

Ukrainiečių vaikų ir mokinių ugdymas šiais mokslo metais ir laukiantys iššūkiai kitais buvo aptarti Anykščių rajono savivaldybės mero organizuotame pasitarime, kuriame dalyvavo savivaldybės vadovai, Švietimo skyriaus specialistai ir Antano Baranausko pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Kugienė.

Šiais mokslo metais Anykščių rajone mokėsi 70 Ukrainos vaikų. Iš jų pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas – 18 vaikų, pagal pradinio ugdymo programą – 17 mokinių, pagal pagrindinio ugdymo programą – 35 mokiniai.

Iš jų pavienio mokymosi forma nuotoliniu būdu (rajono mokyklose mokėsi tik lietuvių kalbos) – 15 mokinių. Daugiausiai mokinių mokėsi Anykščių Antano Baranausko pagrindinėje mokykloje – 47.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.