Vilniaus rajone stiprinamas įtraukusis ugdymas: pritarta papildomų etatų penkioms atvirosioms klasėms steigimui

Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė, kad nuo šių metų rugsėjo pradžios Vilniaus rajone, Nemenčinės Gedimino ir Rudaminos „Ryto“ gimnazijose, būtų įsteigti papildomi etatai penkioms atvirosioms klasėms. Pasak savivaldybės, šiose klasėse ugdymas vyks pagal mobilios įtraukties modelį.

Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokykla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokykla.<br>V.Balkūno nuotr.
Mokykla.<br>V.Balkūno nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokykla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 12:59 PM

„Vienas iš mūsų savivaldybės švietimo veiklios prioritetų yra palankios mokinių įtraukčiai ugdymo aplinkos plėtojimas ir stiprinimas. Todėl džiaugiuosi, kad taryba pritarė šiam sprendimui“, – teigė Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Vilniaus rajono savivaldybės administracija pateko į valstybės biudžeto lėšomis finansuojamų projektų sąrašą, dėl to projekto įgyvendinimo laikotarpiu, nuo šių metų rugsėjo pradžios iki 2025 m. rugpjūčio pabaigos, pasirinktam mobilios įtraukties ugdymo modelio organizavimui savivaldybei skirta beveik 196 tūkst. eurų, pažymima pranešime žiniasklaidai.

Artimiausiems dvejiems mokslo metams Nemenčinės Gedimino ir Rudaminos „Ryto“ gimnazijose skirti papildomi mokytojo padėjėjo ir pusė antrojo mokytojo etatai. Atsižvelgiant į tai, Atvirosiose klasėse ugdomiems mokiniams bus sudarytos sąlygos suteikti didesnę pagalbą.

ELTA primena, kad mobilios įtraukties modeliu ugdymas yra individualizuojamas, tačiau mokiniai gali būti suskirstyti į laikinąsias grupes ar mokinių pogrupius, skirtus mokymosi sunkumams įveikti arba ypatingiems gebėjimams ugdyti.

Mokiniai gali turėti ir savo individualius mokymosi tikslus, jų siekti savo tempu, todėl pritaikomas mokymo turinys, personalizuojamos užduotys, priemonės, pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.