Neužleidžia pozicijų: VDU pagal įstojusiųjų skaičių išlieka antru Lietuvoje ir pirmu Kaune

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) naujuosius mokslo metus pasitinka su gausiu būriu pirmakursių. Pasibaigus LAMA BPO bendrajam priėmimui, paskutiniais – rugpjūčio 31 d. duomenimis, pagal įstojusiųjų į universitetus bakalauro ir vientisųjų studijų studentų skaičių VDU, kaip ir pernai, išlieka didžiausiu universitetu Kaune ir užima antrą vietą Lietuvoje.

Pirmakursiams įvadinė savaitė.<br>Lrytas.lt koliažas
Pirmakursiams įvadinė savaitė.<br>Lrytas.lt koliažas
VDU Studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė Rugsėjo 1 šventėje.
VDU Studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė Rugsėjo 1 šventėje.
Pirmakursiams įvadinė savaitė.<br>Jono Petronio nuotr
Pirmakursiams įvadinė savaitė.<br>Jono Petronio nuotr
VDU rektorius prof. Juozas Augutis susitikime su pirmakursiais.<br>Jono Petronio nuotr
VDU rektorius prof. Juozas Augutis susitikime su pirmakursiais.<br>Jono Petronio nuotr
VDU.<br>Jono Petronio nuotr
VDU.<br>Jono Petronio nuotr
Daugiau nuotraukų (5)

Vytauto Didžiojo universitetas

Sep 4, 2023, 11:10 AM, atnaujinta Sep 4, 2023, 11:11 AM

Populiariausios – pedagogikos studijos

„Bakalauro ir vientisąsias studijas VDU pasirinko 6,6 proc. daugiau pirmakursių nei pernai. Labiausiai išaugo stojančiųjų skaičius į pedagogikos studijas – priėmėme daugiau nei tris šimtus pirmakursių, tai yra daugiausia visoje šalyje.

Mokomojo dalyko pedagogikos studijų programa yra 6 vietoje tarp daugiausiai stojančiųjų priėmusių studijų programų Lietuvoje.

Sistemingas darbas rengiant naujos kartos pedagogus ir nuoseklus bendradarbiavimas su Lietuvos savivaldybėmis bei mokyklomis padėjo įgyti pasitikėjimą universitetu, kuriame įsikūręs didžiausias Lietuvoje Pedagogų rengimo centras“, – komentavo VDU Studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė.

Pagal daugiausia priimtų studentų skaičių Lietuvoje VDU užėmė lyderio poziciją ugdymo mokslų, socialinio darbo bei žemės ūkio mokslų studijų krypčių studijų programose. Net 48,7 proc. išaugo stojančiųjų skaičius į VDU Žemės ūkio akademiją.

Daugiausia pirmakursių mokslo metus pradės Psichologijos, Mokomojo dalyko pedagogikos, Specialiosios pedagoginės pagalbos, Sporto studijų, Viešosios komunikacijos bei Kūrybinių industrijų studijų programose.

„Labai džiugina ir priėmimas į naujas studijų programas. Pavyzdžiui, priėmimą į sporto studijas vykdome dar tik antrus metus, o jos jau patenka tarp penkių universiteto populiariausių programų. Kasmet didėjantis stojančiųjų skaičius sporto studijose taip pat neatsitiktinis – pernai VDU pagal studentų sporto pasiekimus užėmė pirmą vietą Lietuvoje ir devintą Europoje.

Gausų sporto studijų pirmakursių būrį pasitiks ir nuolat tobulinama aukščiausius standartus atitinkanti sporto bazė, VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre šiemet duris atveria multifukcinė salė, paplūdimio tinklinio aikštynai, beisbolo aikštė“, – teigė dr. S. Pilkienė.

Išaugo šimtukininkų skaičius

Mokomojo dalyko pedagogiką VDU pasirinko studijuoti vienuolika šimtukininkų, kurių skaičius šįmet išaugo iki 82-iejų.

„Labai džiaugiamės, kad vis daugiau aukščiausiais balais mokyklą baigusių abiturientų renkasi VDU. Stebime tendenciją, kad daugiausia mokinių stoja iš VDU mokyklų tinklo ir mokyklų, su kuriomis aktyviai bendradarbiaujame, o tai itin džiugina. Be abejo, toks artimas bendravimas turi didelės įtakos, nes minėtų mokyklų mokiniai su VDU susipažįsta žymiai anksčiau“, – sakė VDU Studijų prorektorė.

Magistro studijose taip pat skaičiuojamas žymiai didesnis studentų skaičius. Į jas šįmet įstojo 986 studentai, o tai yra 12 proc. daugiau nei pernai. Labiausiai magistrantų skaičiaus augimą pajuto VDU Muzikos akademija ir VDU Žemės ūkio akademija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.