Moksleiviai prisijungė prie streikuojančių pedagogų: kartu organizuos eiseną iki ministerijos

Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) antradienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį su streiką planuojančia švietimo darbuotojų profesine sąjunga. Oficialiai sutarta, kad jei pedagogams nepavyks susitarti su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl iškeltų reikalavimų, rugsėjo 29-ąją prasidės eitynės nuo kiekvieno streikuojančio mokytojo mokyklos iki ministerijos.

Mokytojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokytojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokytojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokytojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokytojų streikas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mokytojų streikas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mokytojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokytojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-12 12:32

„Kaip ir su moksleiviais pasirašėme bendradarbiavimo susitarimą, streiko metu organizuosime eitynes nuo savo mokyklų. Eisime iš mokyklų bent mėnesiui, nes ateiti iš Klaipėdos turbūt užtruks 20–30 dienų. Kaip žinome, tikrai eis mokytojų iš Klaipėdos, tiek ir iš kitų miestų“, – teigė švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

„Manome, kad atsiras mokytojų ir mokinių, kurie fiziškai ateis iš savo mokyklų į ministeriją. Apjuosim ministeriją ir taip atkreipsime visuomenės dėmesį, kad iš tikrųjų mokytojai negirdimi“, – sakė jis.

A. Navickas pridūrė, kad Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) palaikymas streiką planuojantiems mokytojams yra labai svarbus.

„Mums labai svarbus šis mokinių palaikymas. Tas ryšys mokinių ir mokytojų, džiaugiamės, kad ir išėjusiems iš mokyklos nenutrūksta“, – kalbėjo švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkas.

„Jie turbūt supranta, kad geros mokytojų sąlygos, geri darbo užmokesčiai leistų turėti ir didesnį mokytojų pasirinkimą. Ir tas buvimas mokykloje, kai džiaugiasi mokiniai ir patenkinti mokytojai, tikrai stiprina ryšį“, – teigė jis.

ELTA primena, kad nesutarus dėl spartesnio mokytojų atlyginimų kėlimo, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) nusprendė rugsėjo 15 d. skelbti įspėjamąjį, o nuo rugsėjo 29 d. – tikrąjį streiką.

A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat prašo, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių naujai sudaromose klasėse, siūlo numatyti ir kokybiškesnę darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais tvarką.

Apie prisijungimą prie streiko pranešė ir Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS). Jos pirmininkas Egidijus Milešinas pranešė, kad jo vadovaujama mokytojų profsąjunga svarstys skelbti streiką, jeigu nepavyks susitarti dėl iškeltų reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.