A. Navickas neabejoja: streikas išaugins jo vadovaujamos profsąjungos gretas

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas neabejoja, kad penktadienį prasidėjęs pedagogų streikas išaugins jo vadovaujamos organizacijos gretas.

 Andrius Navickas.<br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Navickas.<br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Navickas.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Andrius Navickas.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Andrius Navickas.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 Andrius Navickas.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 Andrius Navickas.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 Andrius Navickas.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 Andrius Navickas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Andrius Navickas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 8:42 AM, atnaujinta Sep 29, 2023, 8:49 AM

A. Navicko teigimu, vien ketvirtadienį, švietimo ministerijai pasiekus susitarimą su keturiomis profesinėmis sąjungomis, pasipylė mokytojų skambučiai dėl galimybės jungtis prie LŠDPS paskelbto streiko. Todėl, akcentuoja A. Navickas, stebėtis reikėtų ne dėl to, kodėl Vyriausybei nepavyko susitarti su jo vadovaujama profsąjunga, o kodėl kitos keturios taip lengvai, anot jo, pasidavė valdžios spaudimui.

„Kitos turbūt neturi savo organizacijoje struktūrų, neturi alternatyvų derybose. Gal dėl to visada taip lengvai ir pasirašo, nors siūlymai netenkina mokytojų“, – „Žinių radijui“ teigė A. Navickas, tikindamas, kad jo profsąjungai nepriklausantys mokytojai jau dabar teiraujasi dėl galimybės jungtis į streiką.

„Sulaukiame skambučių iš tų organizacijų, kurios pasirašė susitarimą. Mokytojai nori jungtis prie mūsų streiko“, – sakė LŠDPS pirmininkas.

Analogiška situacija, tęsė jis, buvo ir 2018 m. streiko metu. Tada, tikino A. Navickas, jo pirmininkaujamos profsąjungos gretos išaugo keliais tūkstančiais asmenų.

„Praėjusį streiką kitos profsąjungos darė tas pačias klaidas. Ir mūsų organizacija per vieną mėnesį išaugo trimis tūkstančiais narių. Manau, kad ši situacija bus labai panaši“, – sakė A. Navickas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ketvirtadienį pasiekė susitarimą su keturiomis profesinėmis sąjungomis dėl jų keliamų reikalavimų. Skelbiama, kad susitarimas pasiektas su Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga, Švietimo ir mokslo profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu, Lietuvos profesine sąjunga „Sandrauga“ sutarta dėl Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties atnaujinimo.

Savo ruožtu švietimo darbuotojų profesinė sąjunga penktadienį pradėjo mokytojų streiką. Streiką organizuojančios profesinės sąjungos vadovo A. Navicko teigimu, penktadienį streiką pradeda 185 ugdymo įstaigos ir apie 3 tūkstančius mokytojų.

A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat paprašė, kad nuo kitų metų sausio atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.