Išvydę Panevėžio savivaldybės valdininkės laišką tėvai buvo šokiruoti: „Negalima taip tyčiotis iš žmonių“

Prasidėjus naujiems mokslo metams, norinti pasinaudoti Neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) lėšomis, tevėliai ir būrelių vadovai Panevėžio miesto savivaldybei turėjo pateikti prašymus. Tą daugelis ir padarė. Bet praėjusią savaitę tėveliai ir būrelių vadovai gavo Panevėžio miesto savivaldybės valdininkės pranešimą, kad ne visiems vaikams bus skiriamas NVŠ finansavimas ir būrelių vadovai turės nuspręsti, kurie vaikai jo neteks.

 Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė V. Bartašienė paviešino neteisingą informaciją.<br> jp.lt nuotr.
 Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė V. Bartašienė paviešino neteisingą informaciją.<br> jp.lt nuotr.
 S.Sėrikovienė.<br> jp.lt nuotr.
 S.Sėrikovienė.<br> jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dovilė Barvičiūtė,

Oct 2, 2023, 10:32 AM

Tiesa, toks pranešimas, anot Panevėžio miesto savivaldybės vadovų, net neturėjo būti išsiųstas, mat Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Bartašienė paviešino neteisingą informaciją ir taip suklaidino būrelių vadovus ir tėvus.

Po gauto rašto, naujienų portalą JP pasiekė ne vienas tėvelio skundas. O, sužinoję, kad Švietimo skyriaus specialistė siunčia klaidinančią informaciją ir taip baugina ne tik tėvelius, bet ir būrelius lankančius vaikus, suabejojo, ar ji turėtų dirbti tokį darbą,

Klaidą ištaisė

Susidariusią situaciją pradėjus aiškintis naujienų portalo JP žurnalistams, paaiškėjo, kad Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė V. Bartašienė paviešino neteisingą informaciją.

Švietimo skyriaus vedėja Silvija Sėrikovienė apgailestauja dėl įvykusios klaidos ir teigia, kad finansavimą gaus visi vaikai.

„Belieka apgailestauti, kad NVŠ teikėjus pasiekusi klaidinga informacija sukėlė bereikalingą įtampą. Džiaugiamės, kad tiek daug vaikų renkasi Panevėžyje siūlomas NVŠ programas, todėl užtikrinsime, kad būtų finansuojami visi vaikų, sudariusių sutartis, NVŠ krepšeliai. Trūkstamos lėšos bus skirtos iš savivaldybės biudžeto“, – tikina S. Sėrikovienė.

Žinia šokiravo

Praėjusią savaitę būrelių vadovai iš Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausios specialistės V. Bartašienės sulaukė žinios, kurio visus šokiravo.

„Gera žinia – finansavimą visi gausite, o bloga – gausite sumažintą finansavimą, mažesniam vaikų skaičiui“, – būrelių vadovams rašė V. Bartašienė ir pridėjo papildomą informaciją, kad visiems NVŠ teikėjams reikės sumažinti 7 proc. vaikų skaičių, o tų kurių bendra suma viršija 300 vaikų (per visas programas), sumažinti 9 proc. vaikų.

Situacija labai nemaloni

Po tokio žinios, be amo liko visų su Savivaldybe sutartis sudariusių būrelių vadovai. Vienos Panevėžio šokių studijos šokių mokytoja Gitana (tikras vardas redakcijai žinomas) pasakojo, jog situacija buvo labai nemaloni tiek patiems vadovams, tiek vaikų tėvams.

„Esu ne tik būrelio vadovė, bet ir mama. Žiūrint iš vadovo pusės, buvome spaudžiami kuo greičiau sudaryti sutartis su mokiniais ir jas Švietimo skyriui pristatyti iki rugsėjo 15 dienos. Ankstesniame rašte buvo paaiškinta, kiek lėšų gaus paprastas, kiek gaus specialiųjų ugdymo poreikių turintis vaikas ir t.t. Tik buvo paminėtas faktas, kad gal galbūt Panevėžio rajone gyvenantys vaikai gali nebetekti finansavimo. Jau tada sukilo tėveliai, skambino į Švietimo skyrių. Pagaliau buvo užtikrinta, kad finansavimą vaikai tikrai gaus ir galės lankyti būrelius. Pasirašėme sutartis ir pristatėme jas į Savivaldybę“, – kalbėjo Gitana.

Kaip „atpirkimo ožiai“

„Tokių, kaip aš – nepatenkintų – labai daug, nes vadovai dabar yra kaip „atpirkimo ožiai“. Praėjusią savaitę gavome laišką, likus kelioms dienos iki spalio, kada turi prasidėti finansavimas, kad jo neužtenka ir pirmiausiai turime iš sąrašo išbraukti visus vaikus, kurie mokosi Panevėžio rajono mokyklose. Nesuprantu, kaip valdininkė vieną kartą sako viena, praėjus kelioms dienoms siunčia raštus su visiškai kitokia informacija“, – piktinosi šokių būrelio vadovė.

„Rašiau laišką Švietimo skyriui ir klausiau, ką daryti, kaip elgtis. Baisiausia, jos valdininkė tiesiog atsiuntė raštą, kuriame sako, jog reikia iš sąrašo išbraukti kelis vaikus. Galvojau, kodėl turiu būti budelis, kuris spręs, kuris vaikas gaus finansavimą, o kuris – ne. Kad turiu pati išbraukti iš sąrašo vaikus, mums parašė V. Bartašienė. Tokios valdininkų klaidos yra jų neatliktų darbų pasekmė, dėl kurios kenčia tėvai, vaikai ir vadovai“, – teigė Gitana.

Negalima taip tyčiotis

Ant plauko pakibus mokinio NVŠ krepšelio finansavimui, piktinosi ir vaikų tėvai. Naujienų portalui laišką dėl Panevėžio švietimo skyriaus valdininkės daromų klaidų parašiusi panevėžietė Loreta, kurios vaikas lanko du būrelius, neslepia pasipiktinimo ir teigia, jog negalima taip tyčiotis iš žmonių.

„Žinau šeimų, kurios iš paskutiniųjų išleidžia savo vaiką į būrelį. Mane labiausiai piktina tai, kad paskutinę minutę kažkas Savivaldybėje sugalvojo ir siūlo išbraukti vaikus iš būrelių. Kažkokia betvarkė. Negalima taip tyčiotis iš žmonių“, – kalbėjo Loreta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.