G. Jakštas penktadienį pristatys tolesnius ministerijos veiksmus derybose su streikuojančiais mokytojais

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas penktadienį pristatys tolimesnius ministerijos veiksmus derybose su streikuojančia mokytojų profesine sąjunga. Vis dėlto, anot jo, ministerija negalės didinti mokytojų atlyginimų tiek, kiek reikalauja profsąjunga.

Gintautas Jakštas<br>A.Černiauskaitės nuotr.
Gintautas Jakštas<br>A.Černiauskaitės nuotr.
Gintautas Jakštas<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Gintautas Jakštas<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 2:39 PM, atnaujinta Oct 5, 2023, 2:43 PM

„Dėl visų kitų reikalavimų galėtume rasti sutarimą, ir tai matėsi vakarykštėse derybose, tačiau dėl darbo užmokesčio profesinė sąjunga sako, kad tai, kas pateikta (ministerijos – ELA), netenkina, ir kitokių siūlymų nei jie reikalauja nenorėtų daugiau iš mūsų išgirsti. Tai mes vertinsime, rytoj pranešime apie savo tolimesnius veiksmus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Jakštas.

„Atlyginimo didinimas, koks yra suplanuotas, nesikeis – tai yra 21 proc., pirmas didinimas jau nuo sausio 1 dienos 10 proc., likusi dalis nuo rugsėjo 1 dienos. Tai tikrai nesikeis, nepriklausomai, ar būtų streikas, ar ne“, – pabrėžė ministras.

Po trečiadienį Riešės gimnazijoje vykusių derybų streikuojančių mokytojų lyderis Andrius Navickas teigė, kad iki Švietimo ministerijos siūlymo didinti atlyginimus 21 proc. nenusileis. Visgi, jo vadovaujama profesinė sąjunga antradienį sumažino savo reikalavimą didinti darbo užmokestį – paprašė atlyginimus kelti ne 56 procentais, o 46-iais.

Profesinės sąjungos ir ministerijos atstovai trečiadienio vakare deryboms susėdo Riešės gimnazijoje. Be atlyginimų didinimo klausimo, taip pat buvo aptarti kompromisiniai ministerijos ir mokytojų siūlymai dėl mokinių klasėse ir kontaktinių valandų mažinimo.

ELTA primena, kad toliau tęsiasi penktadienį prasidėjęs mokytojų streikas. Planuojama, kad jis tęsis bent mėnesį. Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, trečiadienį streikavo 2,3 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų, iš jų – 2,1 tūkst. mokytojų.

Tęsiasi ir derybos tarp ministerijos bei streikuojančios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Tačiau kol kas pokalbiai tarp ŠMSM ir pedadgogų nėra vaisingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.