Po informacinių atakų prieš švietimo įstaigas Širvintų rajone įvedamas nuotolinis ugdymas

Dėl prieš ugdymo įstaigas vykdomos masinės informacinės atakos Širvintų rajone antradienį paskelbtas nuotolinis mokymas.

Lrytas.lt koliažas.
Lrytas.lt koliažas.
 Ž. Pinskuvienė<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
 Ž. Pinskuvienė<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Oct 17, 2023, 10:57 AM

„Šiandien Širvintų rajono mokyklose - nuotolinis ugdymas! Visose, išskyrus Musninkų Alfonso Petrulio gimnaziją. Tokį sprendimą operatyviai priėmėme su mokyklų vadovėmis, kadangi iš pat ryto vėl gautuose grasinimo pranešimuose nurodytas sprogimo laikas yra 1-2 pamokos“, – savo feisbuko paskyroje rašo Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

„Suprantama, kad ši kibernetinė ataka yra nukreipta prieš visos šalies mokyklas, tačiau turime užtikrinti mokinių, mokytojų ir darbuotojų saugumą, todėl šiandien kol priimsime sprendimus, kaip dirbti toliau, ugdymas vyks nuotoliniu būdu. Vaikai sugrįš iš mokyklų namo – į kaimiškas vietoves organizuojamas mokyklinis transportas“, – akcentuoja merė.

Ž. Pinskuvienė teigia, kad mažamečiai vaikai, kurių tėvai dėl darbo negali pasiimti, bus saugomi ne ugdymo įstaigų patalpose.

„Suprantama, kad sudėtingiausia yra lopšelio darželio vaikučių tėvams, todėl norime nuraminti – tie mažyliai kurių tėvai negali pasiimti, bus išvesti iš darželio patalpų ir saugiai ugdomi kitur. Prašome nepanikuoti, sekti ugdymo įstaigų informaciją ir palaikyti kontaktą su mokytojomis“, – teigia ji.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę penktadienį ir šią savaitę pirmadienį, įvairios institucijos bei ugdymo įstaigos gavo kelis šimtus laiškų su grasinimais susprogdinti.

Policijos departamentas teigia, jog tikėtina, kad tai centralizuotai surengta ataka, siekiant sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.