A. Navickas: streikuojančius mokytojus palaiko ir kitos profesinės sąjungos

Streikuoti vėl planuojantiems mokytojams palaikymą išreiškė su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) sutartį dėl darbo sąlygų gerinimo pasirašęs Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS). Anot streiką organizuojančios profesinės sąjungos pirmininko Andriaus Navicko, šis susivienijimas prisidėti prie streiko teisiškai negali, tačiau išreikštas viešas palaikymas yra labai svarbus.

Andrius Navickas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Navickas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 3:57 PM

„Prisidėti prie streiko jie ir teisiškai niekaip negalėtų, bet džiaugiamės ir tuo viešu palaikymu. Ar jie atvyks į mitingą, nežinome, kokios bus jų galimybės, bet mes juos pakvietėme. Labai svarbus tas palaikymas“, – streiko išvakarėse žurnalistams kalbėjo A. Navickas.

„Kviečiame ir kitas profesines sąjungas, kurios pasirašė (sutartį su ministerija – ELTA), pripažinti tas klaidas, kad gal nereikėjo skubėti“, – pridūrė streiką organizuojančios profsąjungos pirmininkas.

Anot A. Navicko, derybos dėl darbo užmokesčio didinimo dar nesibaigė ir Seimo nariai gali pritarti mokytojų išreikštai pozicijai – kitais metais kelti atlyginimus 32 proc., o ne 21 proc., kaip yra numačiusi Vyriausybė.

„Galvojame, kad tas procesas nėra baigtinis ir derybos dabartiniu metu, kai vyksta biudžeto svarstymas, yra labai svarbu ir ta pozicija, kurią girdi Seimo nariai, yra labai svarbi“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) atnaujins mokytojų streiką. Profsąjungos pirmininko A. Navicko teigimu, streikuoti ketina virš 3 tūkst. pedagogų ir 200 ugdymo įstaigų. Pirmąją streiko dieną planuojamas ir mokytojų mitingas prie Seimo.

Dėl mokytojų darbo sąlygų gerinimo susitarė ir sutartį su Švietimo ministerija yra pasirašiusi Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“.

Atnaujintos sutarties projekte užfiksuota, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. skiriama papildomų lėšų darbo užmokesčiui didinti 10 proc., nuo 2024 m. rugsėjo 1 d. – ne mažiau kaip 10 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.