Beveik 100 pedagogikos studentų įsipareigojo dirbti mokyklose

Beveik 100 pedagogikos studentų šių metų rudenį sudarė išankstines darbo sutartis šalies savivaldybėmis ir mokyklomis. Jomis, baigę studijas, būsimi pedagogai įsipareigojo tam tikrose ugdymo įstaigose išdirbti ne dirbti ne trumpiau nei 3 metus.

Pamoka.<br>T.Bauro nuotr.
Pamoka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 12:04 PM

„Pernai išankstinio įsidarbinimo sutartis sudarė virš 80 pedagogikos studijų studentų, o šiemet turime jau beveik 100 studentų, kurie žino, kad baigę studijas kitą rugsėjį tikrai dirbs mokykloje. Ypač džiugina tai, kad studentai renkasi dirbti tuose regionuose, kuriuose jaučiamas didžiausias mokytojų poreikis, nemažai jų planuoja tapti gamtos mokslų, matematikos mokytojais“, – pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, daugiausia studentų išankstines įsidarbinimo sutartis sudarė su Vilniaus ir Klaipėdos miestų ir rajonų savivaldybėmis ir jų mokyklomis. Būsimi mokytojai taip pat rinkosi ateityje mokyti Kaune, Kaišiadoryse, Panevėžyje, Plungėje, Šiauliuose, Utenoje ir kituose regionuose.

Daugiausia – apie 30 – paraiškas pateikusių studentų po studijų baigimo siekia įsidarbinti pradinio ugdymo mokytojais. Beveik 20 studentų planuoja tapti gamtos mokslų mokytojais, 16 – matematikos.

Sutartis sudariusiems studentams – 540 eurų stipendijos

Pasinaudoti galimybe gauti tikslines beveik 540 eurų dydžio stipendijas galėjo visi baigiamųjų kursų ir profesinių studijų didžiausio poreikio pedagogikos specializacijų studentai, t. y. siekiantieji tapti matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, prancūzų kalbos, vokiečių kalbos, fizikos, chemijos, biologijos, istorijos, geografijos, informacinių technologijų, pradinio ugdymo mokytojais ar specialiaisiais pedagogais.

Sudarydami išankstines sutartis dėl įsidarbinimo su savivaldybe ar mokykla, pedagogikos studentai įsipareigojo baigus studijas ten dirbti ne trumpiau kaip 3 metus per 5 metų laikotarpį ir ne mažiau kaip 0,7 etato.

Stipendijos skiriamos ir valstybės finansuojamų, ir nefinansuojamų pedagogikos bakalauro ir gretutinių studijų studentams bei pedagoginių profesinių studijų studentams.

Žemesnių kursų studentai, pasirinkę didžiausio poreikio pedagogikos specializacijas, kas mėnesį gauna skatinamąją stipendiją, kuri siekia beveik 320 eurų per mėnesį. Šį mėnesį tokia parama išmokėta beveik 900 studentų, į pedagogikos studijas įstojusiems 2022 ir 2023 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.