A. Navickas: profsąjunga mokytojams jau kompensavo dalį dėl streiko negauto atlyginimo

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderio Andriaus Navicko teigimu, mokytojams, streikavusiems spalio pradžioje, jau yra kompensuotas dėl streiko negautas darbo užmokestis.

A. Navickas<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Navickas<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Navickas<br>T.Bauro nuotr.
A. Navickas<br>T.Bauro nuotr.
A. Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Navickas<br>V. Skaraičio nuotr.
A. Navickas<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Irtautė Gutauskaitė

Dec 5, 2023, 3:21 PM

„Tikslių duomenų dar nėra, nes dabar irgi vyksta streikas, nežinome, kiek šiandien streikavo, bet tikrai mokytojams už pirmas streiko savaites yra pervesti pinigai. Kur nepervesti, tikrai bus viskas sumokėta“, – Seime ketvirtadienį žurnalistams kalbėjo A. Navickas.

Rugsėjo pabaigoje, prieš prasidedant pirmajai mokytojų streiko bangai, A. Navickas sakė, kad mokytojams dėl protesto negautas atlyginimas bus kompensuojamas iš profesinės sąjungos nario mokesčio.

LŠDPS antradienį atnaujino mokytojų streiką. Streikuojantys mokytojai buvo atvykę į Seimą stebėti plenarinio posėdžio, kurio buvo patvirtintas kitų metų valstybės biudžetas.

ELTA primena, kad švietimo darbuotojų profsąjunga pirmąją mokytojų streiko bangą pradėjo rugsėjo pabaigoje ir sustabdė spalio viduryje. Prie aktyvių streiko veiksmų mokytojai buvo grįžę trims dienoms lapkričio pabaigoje.

Profsąjungos mokytojų netenkina švietimo ministerijos siūlymas darbo užmokestį kitais metais didinti 21 proc. – po 10 proc. nuo sausio ir rugsėjo mėnesių. A. Navicko vadovaujama profesinė sąjunga prašo kitų metų biudžete numatyti didesnį mokytojų atlyginimų kėlimą – po 15 proc. nuo sausio ir rugsėjo. Vis dėlto, Vyriausybė į šį prašymą neatsižvelgė, o Seimas antradienį patvirtino kitų metų biudžetą, kuriame numatyta atlyginimus didinti 21 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.