„Darbiečių“ grasinimai pasitraukti iš susitarimo dėl švietimo G. Jakšto neišgąsdino: iškelti įsipareigojimai bus įgyvendinti

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sako, kad nepaisant vienos ar kitos partijos pasitraukimo iš Nacionalinio susitarimo dėl švietimo, dokumente numatyti įsipareigojimai bus įvykdyti. Ministras taip pat pabrėžia, kad iš susitarimo bėgančios partijos, jo manymu, tik bando atkreipti dėmesį į save prieš rinkimus.

G. Jakštas.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 4:19 PM

„Ši Vyriausybė įgyvendins susitarimą pilna apimtimi. Visi įsipareigojimai, kurie yra priimti, bus įgyvendinami – nepriklausomai nuo to, kokia partija nutars pasitraukti iš susitarimo“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje teigė G. Jakštas.

Jis pažymėjo, kad svarstymais trauktis iš susitarimo partijos esą rodo, kad joms švietimas nėra prioritetas.

„Tai tiesiog labiau parodo jų pačių poziciją – kad, galbūt, ne švietimas jiems yra prioritetas“, – teigė G. Jakštas.

„Aš tai vertinčiau kaip bėgimą nuo atsakomybės. Arba kitas – ieškojimas bet kokiu būdu patraukti į save dėmesį artėjant rinkimams“, – akcentavo ministras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Darbo partija pareiškė pasitrauksianti Nacionalinio susitarimo dėl švietimo, jei Seimas nepriims jų frakcijos registruoto siūlymo kitų metų biudžete numatyti 82 mln. eurų didesnį finansavimą mokytojų atlyginimams.

Savo ruožtu švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigė, kad tokie „darbiečiųai yra susiję su artėjančiais rinkimais. Jis pabrėžė, kad jei Darbo partijos frakcija pasitrauktų iš parlamentinių partijų susitarimo dėl švietimo, tai parodytų, kad ši sritis jai nėra prioritetas.

Rudens pradžioje iš susitarimo dėl švietimo jau pasitraukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Rugsėjį apie tokį žingsnį pripažino svarstančios ir kitos opozicinės partijos – „darbiečiai“, socialdemorkatai bei Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai.

Rugsėjo pabaigoje dalis švietimo darbuotojų profsąjungų atstovų pradėjo streiką, reikalaudami vykdyti partijų įsipareigojimus dėl atlyginimų kėlimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.