G. Jakštas: nebandysime įkalbinti A. Navicko profsąjungos pratęsti derybas

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigia nebandysiantis per prievartą kalbinti Andriaus Navicko profsąjungos pratęsti derybas dėl reikalavimų gerinti mokytojų darbo sąlygas.

Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-06 15:57

„Tai jei profesinė sąjunga nemato prasmės, tai tikrai mes per prievartą nebandysime jų įkalbinti, kad kalbėtųsi su mumis. Man atrodo kaip tik profesinė sąjunga paprastai ko siekia streikais – kad su jais kalbėtųsi. Bet dabar jeigu sako patys, kad nenori kalbėtis, tai tikrai tokia išskirtinė situacija“, – žurnalistams komentavo G. Jakštas.

„Mes esame visada atviri, bet čia yra profesinės sąjungos pasirinkimas“, – pridūrė ministras.

Prieš priimant kitų metų biudžetą A. Navickas teigė, kad jei Seimas nepalaikys mokytojų prašymų labiau didinti atlyginimus nei numatė Vyriausybė, pedagogų profsąjunga nebematys prasmės derėtis su šiuo Ministrų kabinetu.

Visgi, antradienį buvo pritarta biudžeto projektui, o mokytojų ir opozicijos siūlymai daugiau lėšų skirti atlyginimams – atmesti.

Nuo vasario mėnesio Lietuvos švietimo darbuotojų profesinei sąjungai (LŠDPS) ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) nepavyksta rasti sutarimo dėl 20 mokytojų iškeltų reikalavimų. Neradus kompromiso dėl pedagogų darbo atlyginimo, A. Navicko vadovaujama profsąjunga atsisakė susitarti ir dėl kitų reikalavimų, tokių kaip mokinių klasėse mažinimas ar pedagogo etato struktūros keitimas.

Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas A. Navickas trečiadienį kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą su prašymu vetuoti Seimo priimtą kitų metų valstybės biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.