ŠMSM: apie 2,3 tūkst. šalies studentų skirtos socialinės stipendijos

Šių metų rudens semestrą beveik 2,3 tūkst. sunkiau besiverčiantiems studentams skirtos 320 eurų siekiančios socialinės stipendijos, praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Studentai<br>VU nuotr.
Studentai<br>VU nuotr.
Studentai<br>VU nuotr.
Studentai<br>VU nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-12 11:31

„Studentams iš socialiai jautrios aplinkos ypač reikalinga valstybės pagalba atveriant visas galimybes siekti aukštojo išsilavinimo, gauti akademinę paramą. Jiems pagelbėti esame numatę ne tik stipendijas – jau inicijavome aukštojo mokslo prieinamumo didinimo planą, kuriuo aukštosios mokyklos skatinamos priimti daugiau socialinę riziką patiriančių jaunuolių, norinčių ir pasiruošusių studijuoti“, – pranešime spaudai teigė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Justas Nugaras.

Anot jo, šį semestrą daugiausia tokių stipendijų – 1,3 tūkst. – skirta socialiai remtiniems studentams. Dar 560 stipendijų skirta studentams, netekusiems tėvų ar augusiems globėjų šeimose, 400 stipendijų – turintiesiems negalią.

Ministerija pažymi, kad dėl finansinės ir socialinės padėties iššūkius patiriantiems studentams numatyta daugiau nei 3,6 mln. eurų valstybės paramos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.