Vaiko teisių gynėjai: šalies ugdymo įstaigos turi įsitikinti, jog su vaikais dirbantys asmenys nėra teisti

Vaiko teisių gynėjams kartu su darbo inspektoriais apsilankius dalyje šalies ugdymo įstaigų, nustatyta, kad ne visos jų turi dokumentus, užtikrinančius, kad visi jose dirbantys asmenys nėra neturi teistumo dėl seksualinių, sunkių ar labai sunkių nusikaltimų prieš vaikus.

 Ilma Skuodienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ilma Skuodienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2024, 9:41 AM, atnaujinta Jan 8, 2024, 4:00 PM

Tokie vizitai vyko vienuolikoje mokyklų ir neformalaus ugdymo įstaigų, kurios įsikūrusios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Utenos ir Visagino rajonuose. Vaiko teisių gynėjai atkreipia dėmesį, kad iš visų aplankytų ugdymo įstaigų tik vienai jų neturėta jokių pastabų – visi įstatymų reikalavimai buvo įvykdyti.

Tuo metu likusiose pastebėta trūkumų – darbuotojai, veiklų organizatoriai arba savanoriai, dirbantys su vaikais arba aplinkoje, kurioje yra vaikų, neturėjo visų būtinų pažymų, įrodančių, kad jie nėra teisti už sunkius ir seksualinius nusikaltimus prieš vaikus.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės teigimu, kasmet didėjant smurto atpažįstamumui, vaikų saugumo klausimas išlieka itin aktualus bet kurioje aplinkoje, kuri supa vaiką.

„Moksleiviai didžiąją dalį savo dienos praleidžia mokyklose, o daugelis po pamokų dar keliauja į būrelius. Tad labai svarbu žinoti ir įsitikinti, ar tie žmonės, kurie kasdien, valandų valandas, yra šalia vaikų, ne tik geba dalinti žiniomis ir išmokyti naujų dalykų, bet ir gali užtikrinti vaikų saugumą“, – pranešime spaudai cituojama I. Skuodienė.

Anot tarnybos vadovės, daugumoje ugdymo įstaigų užfiksuoti trūkumai buvo ištaisyti nedelsiant – mokyklų ir būrelių vadovai pasirūpino, kad visi darbuotojai operatyviai užsisakytų reikiamas pažymas, leidžiančias dirbti su vaikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.