Nuotoliniame NŠA seminare dalyvavę mokytojai sulaukė lektorės akibrokšto: išvadino „psichine liaudimi“

Po pasirodžiusios netikėtos žinios apie Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorės Rūtos Krasauskienės pasitraukimą iš pareigų, mokytojai susidūrė su dar vienu agentūros akibrokštu – pirmadienį nuotoliniame NŠA seminare dalyvavę pedagogai buvo išvadinti „psichine liaudimi“.

Nacionalinė švietimo agentūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinė švietimo agentūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinė švietimo agentūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinė švietimo agentūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Bručkienė
L.Bručkienė
 Mokykla<br>123rf asociatyvi nuotr.
 Mokykla<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 12:25 PM, atnaujinta Feb 27, 2024, 1:08 PM

Tiesa, mokymus vedusi agentūros pasamdyta specialistė tokį apibūdinimą pasakė nė nežinodama, kad mokytojai ją girdi.

Tokia situacija feisbuke pasidalijo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Lilija Bručkienė. Apie tai jai papasakojo viena seminare dalyvavusi kolegė.

„Dabar desertui naujausia istorija: šiandien dalyvauju Nacionalinio egzaminų centro 11 kl. tarpinių patikrinimų vertintojų nuotoliniame seminare. NŠA samdyti kolegos lituanistai, lektoriai, pamiršo išsijungti mikrofoną, ir nepastebėjo, tad mus, dalyvius, netyčia išvadino (cituoju) PSICHINE LIAUDIMI“.

Klausimas – o kas dabar dėl tokio akibrokšto turėtų atsistatydinti?“, – kolegę citavo L.Bručkienė.

Portalui lrytas.lt lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja aiškino, kad tokią lektorės reakciją greičiausiai iššaukė mokytojų pasipiktinimas, kad šie po intensyvios darbo dienos dar turi klausytis jiems organizuojamų mokymų.

„Tai nutiko po to, kai mokytojai paklausė, kodėl mokymai vyksta po pamokų, kelias dienas iš eilės, atidirbus iki 18 valandos vakaro. Lektorė užmiršo išsijungti mikrofoną ir per pertrauką su kažkuo šnekėjo.

Tai nėra agentūros žmogus, ji samdyta, tai jai išsprūdo, bet yra ir kitas dalykas – mes susitikime su NŠA sakėme, kad yra labai negerai po pamokų planuoti tuos mokymus, nes mokytojai pavargę, ir jeigu tie mokymai vyksta kelias dienas iš eilės, kai mokytojai dar turi taisyti sąsiuvinius ir ruoštis pamokoms, iki vakaro sėdėti juose yra labai blogai.

Tai, sakyčiau, vienas dalykas yra lektorė, kuriai išsprūdo, kai mokytojai piktinosi, iš kitos pusės – tai yra tai, kaip NŠA sprendžia problemas. Į pastabas, į įžvalgas, kad čia bus problema, jie nereaguoja, ir daro tap, kaip patogiausia jiems“, – nusivylimo neslėpė L.Bručkienė.

Tiesa, pati mokytoja į tokį apibūdinimą sureagavo su lengva ironija – pasak jos, pedagogai prie tokių epitetų jau spėjo priprasti.

„Žinote, kai mus išvadina broileriais ir komuniagomis, jau ir psichiniai – tai kur dar toliau? Kai jau nebelieka nieko, tada juokiesi“, – kalbėjo L.Bručkienė.

NŠA Komunikacijos skyriaus vedėja Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė portalui lrytas.lt patvirtino, jog toks nemalonus incidentas iš tiesų nutiko, ir apgailestavo, kad mokytojai sulaukė tokios replikos.

„Labai apgailestaujame ir atsiprašome mokymų dalyvių. Tokia lektorės retorika yra netoleruotina.

Lektorė – ne NŠA darbuotoja, o samdyto paslaugos teikėjo suformuotos lektorių grupės narė“, – nurodė J.Kažukauskaitė-Sarnickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.