Parodoje „TECHNORAMA 2015“ apdovanotos inovatyviausios idėjos

Rekordinio dalyvių skaičiaus šiemet sulaukusi tarptautinė paroda „TECHNORAMA 2015“ baigėsi geriausių darbų apdovanojimu. Gegužės 21 d. KTU „Santakos“ slėnyje konkurso nugalėtojams renginio rėmėjai ir partneriai išdalino beveik 5000 eurų prizinį fondą, skirtą inovatyviausių idėjų įgyvendinimui, technologinių sprendimų ir prototipų tobulinimui bei komercinimui.

Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parodos akimirkos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 10:19 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 2:47 PM

Pagrindiniai prizai – idėjoms, kurios ateityje padės visuomenei spręsti opias problemas

Pagrindinį KTU rektoriaus prizą (1000 eurų) laimėjo Kauno technologijos universiteto studentai Vytautas Bocullo, Živilė Pažėraitė ir Matvydė Mičelytė konkursui pristatę darbą „Pramoninių atliekų panaudojimas geopolimerinio betono gamybai“, antroji vieta ir 500 eurų atiteko neinvazinio audinių mikrocirkuliacijos ir periferinių kraujagyslių būklės vertinimo metodiką pristačiusiems Lietuvos mokslų universiteto studentams Agnei Sakalauskaitei, Karolinai Stasiukynaitei ir Elvinui Monstavičiui. Trečiąją vietą užėmė ir 350 eurų prizą atsiėmė KTU atstovai: Tautvydas Petkus, Karolis Ryselis ir Cenker Canbulut sukūrę virtualų jogos trenerį „Yogamin“.

Specialiu KTU prizu už inovatyviausią konkursui pateiktą darbą paskatinti projekto „Kietojo oksido kuro mikroelemento link“ autoriai Jolita Sakaliūnienė, Brigita Abakevičienė, Viktoras Grigaliūnas ir Sigitas Tamulevičius, plačiausiai versle pritaikoma idėja pripažintas Edvino Marcinkevičiaus darbas „169 MHz mažos galios bevielio ryšio modulis“.

Neliko neįvertinti ir originaliausiai savo idėją pristatę konkurso dalyviai – skatinamuoju KTU prizu įvertinti Studentiškos formulės kūrėjai: Povilas Gražulis, Tautvydas Bukauskas, Algirdas Laskys, Laimutis Lipinas, Gintautas Tručinskas, Karolis Vaiginis, Rytis Zonovas.

Verslo ir investuotojų atstovai apdovanojo investavimui patraukliausius projektus

Jau 14-ąjį kartą vykusi paroda „TECHNORAMA“ šiemet išsiskyrė ne tik tuo, jog pirmą kartą parodoje sulaukė dalyvių iš užsienio universitetų, bet ir tuo, kad šiemet verslo ir investuotojų atstovai turėjo galimybę patys išsirinkti projektus, kurie buvo apdovanoti specialiais rėmėjų ir partnerių piniginiais prizais.

1000 eurų prizą įsteigusios Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos (VCA) komisijos nariai savo prizą nusprendė dalinti perpus ir paskatinti du projektus: realaus laiko sistemą prieširdžių virpėjimui atpažinti hemodializės metu sukūrusius Andrių Sološenko, Mantą Grigutį, Tomą Januškevičių, Dainių Stankevičių ir Andrių Petrėną bei spektrofotometrinį augalų diagnostikos matuoklį sukonstravusius – Andrius Stankevičių, Vytautą Petkų ir Ernestą Petrauską.

Šis projektas buvo įvertintas dvigubai – tai pačiai komandai 500 eurų KTU Alumnų asociacijos Verslo klubo įsteigtą prizą įteikė KTU Alumnų asociacijos prezidentas, „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Renginio globėjo – Antano Guogos paramos fondo atstovas Andrius Borzenko 500 eurų piniginį prizą įteikė Edgarui Čiburiui ir Mindaugui Čepėnui suprojektavusiems grunto spūdumo ir stiprio parametrų nustatymo automatizuotos sistemą, o telekomunikacijų įmonės „Teo“ prizas šiemet atiteko projektui, kuris pristatė nuotolinio stebėjimo kameros sąsają (autorius – KTU studentas Naglis Jonaitis).

Lankytojus ir komisiją stebinusius studentų darbus gali įvertinti kiekvienas

Komisijos nariams intensyviai diskutuojant dėl geriausių idėjų atrankos, parodos lankytojai džiaugėsi įvairiomis pramogomis, kurių metu galėjo ne tik išbandyti studentišką formulę, pavairuoti bagį, atlikti įvairias „Nuotykių dienos su KTU“ organizatorių užduotis, bet ir laimėti specialius nuotykių parko „Lokės pėda“ bei šiuolaikinių inžinerinių sprendimų kompanijos „Fima“ prizus.

Su 78 konkursui pateiktais jaunųjų mokslininkų darbais nuo šiandien gali susipažinti visi norintys – darbų aprašymai ir iliustracijos pateikti specialiame darbų kataloge parodos internetiniame puslapyje technorama.ktu.lt.

Šaltinis: www.mita.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.