VTEK svarstys buvusios žemės ūkio viceministrės L. Kujalytės elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar buvusi žemės ūkio viceministrė Lina Kujalytė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimų naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti bei siekiant paveikti interesų konfliktą galintį sukelti kitų asmenų sprendimą, taip pat – ar nenusižengė reikalavimams dėl vadinamojo vienerių metų „atvėsimo“ laikotarpio.

 Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar buvusi žemės ūkio viceministrė Lina Kujalytė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar buvusi žemės ūkio viceministrė Lina Kujalytė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 10:08 AM, atnaujinta Nov 14, 2018, 10:14 AM

Valstybinėje tarnyboje pareigas nustojusiems eiti asmenims vienus metus draudžiama dirbti įmonės ar jos kontroliuojamos įmonės vadovu, jo pavaduotoju, būti įmonės tarybos ar valdybos nariu, eiti kitas tiesiogiai su sprendimų priėmimu (įmonės valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos ir kontrolės srityse) susijusias pareigas, jeigu per pastaruosius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su įmonės ar jos kontroliuojamos įmonės veiklos priežiūra, kontrole arba jeigu asmuo tiesiogiai dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant palankius įmonei ar jos kontroliuojamai įmonei sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą.

Tyrimas atliktas pagal gautą pranešimą, kuriame remiamasi žiniasklaidos informacija.

Esą L.Kujalytė įsidarbino Žemės ūkio ministerijai pavaldžioje valstybės įmonėje „Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras“ (ŽŪIKVC).

Teigiama, kad šios įmonės vykdomai Duomenų rinkimo programai buvo skirtos lėšos iš Žuvininkystės fondo, už kurį galbūt buvo atsakinga viceministrė L.Kujalytė.

Tuo pasinaudodama, buvusi viceministrė galbūt darė poveikį ŽŪIKVC generaliniam direktoriui dėl įsidarbinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai