G. Surplys nemato problemos dėl ŽŪM paliekančių darbuotojų: juos pakeis kauniečiai

Sausį Kaune, pasak Lietuvos „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, duris atvers Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) padalinys, kuriame dirbs 20 žmonių. Tai taps pirmuoju rimtu žingsniu įgyvendinant ministerijos iškėlimą į Kauną.

Sausį Kaune, pasak Lietuvos „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, duris atvers Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) padalinys, kuriame dirbs 20 žmonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sausį Kaune, pasak Lietuvos „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, duris atvers Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) padalinys, kuriame dirbs 20 žmonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Giedrius Surplys.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Surplys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrt.lt

2018-11-21 13:03, atnaujinta 2018-11-21 13:06

Vis dėlto profsąjungos vadovė sako, kad didžioji dauguma ministerijos darbuotojų dirbti Kaune nesiruošia. Vien per pastaruosius mėnesius ministeriją savo noru paliko apie 30 darbuotojų. Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys tikina problemos nematantis, ministerijoje dirbs kauniečiai.

Po įvykdytos ministerijos reorganizacijos buvo atleista 50 darbuotojų. Darbuotojų nuotaikos dar labiau bjursta dėl ministerijos perkėlimo plano. Per pastaruosius keletą mėnesių iš darbo savo noru išėjo apie 30 žmonių. Tokių gali daugėti.

R.Karbauskis aiškina, kad jau sausį Kaune duris atvers Žemės ūkio ministerijos padalinys, kuriame dirbs 20 žmonių. Tai taps pirmu rimtu žingsniu įgyvendinant ministerijos perkėlimo į Kauną planą. Žemės ūkio ministerijos profsąjungos vadovė sako, kad apie planus perkelti ministeriją darbuotojai išsamiau neinformuoti.

„Šiai dienai yra įvykę tik trys susitikimai. O iki tol ŽŪM profesinė sąjunga kreipėsi raštu tiek į ministerijos vadovybę, tiek vyriausybę prašydama suteikti atsakymus, ar yra atlikta kaštų ir naudos analizė šito sprendimo, kokie yra skaičiavimai atlikti. Tačiau nė į vieną klausimą mes nesame gavę atsakymo“, – sako žemės ūkio ministerijos profesinės sąjungos pirmininkė Regina Voverytė.

Žemės ūkio ministerija dar nėra apsisprendusi, tačiau labiausiai tikėtina, kad 2020-aisiais į Kauną išsikraustys be pavaldžių įstaigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.