Kauno rajono ūkininkams įteikti „Metų ūkio“ apdovanojimai

Raudondvario dvare paskelbti konkurso „Metų ūkis 2018“ laureatai. Šiemet jais tapo Vytautas Žmuidzinavičius iš Babtų, Arūnas Dirmeikis iš Garliavos apylinkių seniūnijos bei Rimvydas Petreikis iš Vandžiogalos. Visi šie ūkininkai užsiima daugiausia augalininkyste.

Paskelbti konkurso „Metų ūkis 2018“ laureatai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paskelbti konkurso „Metų ūkis 2018“ laureatai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-27 10:11, atnaujinta 2018-11-27 10:19

Už pagalbą seniūnijoms ir kaimo bendruomenėms Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įteikė padėkas šiems ūkininkams: Virginijui Grumadui (Užliedžių seniūnija), Jurgitai ir Sauliui Žiūrams (Raudondvario sen.), Jonui Lapinskui (Domeikavos sen.), Antanui Maknevičiui (Garliavos apylinkių sen.), Linai ir Kęstučiui Bružikams (Alšėnų sen.), Gražvydui Koženiauskui (Babtų sen.), Stasiui Urlikiui (Čekiškės sen.), Audriui Banioniui (Taurakiemio sen.), Ivanui Rockinui (Vandžiogalos sen.), Vladui Kuručiui (Ringaudų sen.) ir Jonui Žotkevičiui (Vilkijos apylinkių sen.).

Savo padėkas bei dovanas žemdirbiams teikė ir agroverslo įmonių vadovai.

Rajono ūkininkų sąjungos pirmininkės Genutės Staliūnienės pastebėjimu, žemės ūkyje ne viskas priklauso nuo žmonių ir technikos, o sausringi metai ūkininkams padaro dar daugiau žalos nei lietus. „Šią vasarą pasėliams labai trūko drėgmės. Dėl sausros derliaus nuimta gerokai mažiau. Pasisekė tik tiems, kurių krašte dar iškrito vienas kitas lietaus lašas“, – sakė pirmininkė.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas Alvydas Rimdeika pabrėžė, kad Kauno rajone vidutinio ūkio dydis kasmet auga ir jau siekia daugiau kaip 28 ha, tai gerokai viršija Lietuvos vidurkį, kuris sudaro 22 ha.

Meras V. Makūnas pažymėjo, kad Kauno rajono ūkiai modernėja, įsigyjama vis daugiau naujos technikos, todėl beveik nėra apleistų žemės plotų.

Įregistruojama daugiau ir jaunesnio amžiaus ūkininkų ūkių. 2014 m. buvo registruoti 624 ūkininkų iki 40 metų ūkiai, vos įpusėjus 2018 metams – jau 650.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.