Baigiasi terminas teikti paraiškas verslo paramai kaime

Baigiasi paraiškų priėmimo terminas pradedantiesiems verslininkams, kurie kaimo vietovėse nori pradėti veiklą.

Didžiausia paramos suma verslo planui įgyvendinti – 40 tūkst. eurų, finansuojama iki 100 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Didžiausia paramos suma verslo planui įgyvendinti – 40 tūkst. eurų, finansuojama iki 100 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 9:02 AM

Penktadienis, lapkričio 30 d., – paskutinė paraiškų pateikimo diena tiems, kurių prašoma suma yra iki 40 tūkst. eurų. Kai prašoma paramos suma iki 16 tūkst. eurų, paraiškos Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) bus renkamos iki gruodžio 21 d.

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos srities „Parama ekonominės veiklos pradžiai kaimo vietovėse“ paraiškų priėmimui skirta 3,4 mln. eurų iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai (EŽŪFKP) ir valstybės biudžeto lėšų.

Parama siekiama skatinti socialinį įtraukimą, skurdo mažinimą ir ekonominę plėtrą kaimo vietovėse. Parama teikiama ne žemės ūkio verslui kurti – ja siekiama įvairinti veiklą, kurti mažas įmones ir darbo vietas.

Parama skiriama fiziniams asmenims, nevykdžiusiems ekonominės veiklos nuo 2017 metų gegužės 2 dienos iki 2018 metų gegužės 2 dienos, taip pat naujai įsteigtiems (registruotiems ne anksčiau kaip prieš 6 mėnesius iki paraiškos pateikimo) privatiems juridiniams asmenims.

Didžiausia paramos suma verslo planui įgyvendinti – 40 tūkst. eurų, finansuojama iki 100 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų. Tinkamomis finansuoti pripažįstamos šios išlaidos: statinių statyba, rekonstravimas arba kapitalinis remontas, naujos technikos arba įrangos įsigijimas, verslo infrastruktūros kūrimas, bendrosios išlaidos.

Nuo šiol, be kitų remiamų ne žemės ūkio verslų, bus remiama mažmeninė prekyba, konsultavimas buhalterinės apskaitos ir mokesčių klausimais, taip pat stovyklaviečių įkūrimas ir veikla, o įrodymai, kad nekilnojamasis turtas, į kurį planuojama investuoti paramos lėšomis, valdomas teisėtai, galės būti pateikti ne kartu su paraiška, o vėliau – iki paramos sutarties pasirašymo dienos.

Taip pat patikslinti atrankos kriterijai. Pirmumo balai projektui teikiami, jeigu įsipareigojama sukurti ir projekto kontrolės laikotarpiu išlaikyti daugiau negu vieną darbo vietą. Taip pat tiems, kurie projektus įgyvendina savivaldybėje, kurioje nedarbo lygis aukštesnis nei vidutinis Lietuvoje.

Pirmumo teisės sulauks ir pareiškėjas, jeigu jis neseniai (vienerius metus iki paraiškos pateikimo) grįžo iš emigracijos, arba pareiškėjas ar jo sutuoktinis yra gavęs subsidiją būstui kaimo vietovėje įsigyti pagal Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymą.

Taip pat kriterijai numato pirmenybę tiems, kurie ilgiau negu vienus metus yra registruoti kaimo vietovėje arba, jeigu pareiškėjui yra iki 40 metų amžiaus, arba daugiau negu 54 metai, taip pat, jeigu pareiškėja – moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.