NMA kviečia teikti paraiškas investicijoms į žemės ūkio valdas

Ūkininkai, siekiantys modernizuoti savo ūkius, šiais metais antrą kartą gali kreiptis dėl paramos, praneša Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA). Nuo gruodžio 3 d. renkamos paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sritį „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“.

 Dėl paramos gali kreiptis fiziniai ir juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla. <br> 123rf nuotr.
 Dėl paramos gali kreiptis fiziniai ir juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 3:32 PM, atnaujinta Nov 30, 2018, 3:36 PM

NMA atkreipia dėmesį į tai, kad lapkritį buvo pakoreguotos įgyvendinimo taisyklės.

Kaip ir pirmuoju paraiškų rinkimo etapu, parama teikiama investicijoms į specializuotus gyvulininkystės, sodininkystės, daržininkystės, uogininkystės ar augalininkystės sektorius.

Dėl paramos ūkininkai galės kreiptis iki gruodžio 31 d. Šiuo paraiškų rinkimo etapu skirta 30 mln. eurų paramos lėšų.

Pareiškėjo ūkis priskiriamas prie specializuoto ūkio, kai pareiškėjo praėjusiais ataskaitiniais arba ataskaitiniais metais gautos pajamos iš kurio nors konkretaus specializuoto žemės ūkio sektoriaus veiklos sudaro ne mažiau kaip 45 proc. visų ūkio veiklos pajamų.

Dėl paramos gali kreiptis fiziniai ir juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla. Fiziniai asmenys turi būti savo vardu įregistravę ūkininko ūkį ir valdą, tuo tarpu juridiniai asmenys turi būti savo vardu įregistravę valdą. Paraiškos, pateiktos su projekto partneriu, nepriimamos.

Paraiškos teikiamos NMA teritoriniuose paramos administravimo skyriuose. Pasikeitė Vilniaus teritorinio paramos administravimo skyriaus adresas, dabar jis įsikūręs NMA centriniame padalinyje, Blindžių g. 17.

Pareiškėjo valdos ekonominis dydis, išreikštas produkcijos standartine verte, turi būti didesnis kaip 8000 eurų. Šis reikalavimas netaikomas pripažintiems žemės ūkio kooperatyvams, kurie superka ir realizuoja iš savo narių jų valdose pagamintus ar išaugintus žemės ūkio produktus arba supirktus iš savo narių žemės ūkio produktus perdirba ir realizuoja.

Be to, pareiškėjo pajamos iš žemės ūkio veiklos per praėjusius ataskaitinius metus ir ataskaitinius metus iki paraiškos pateikimo kasmet turi sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. visų pareiškėjo veiklos pajamų.

Siekiantiems paramos ūkininkams keliama ir daugiau reikalavimų, su kuriais išsamiau galima susipažinti veiklos srities įgyvendinimo taisyklėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.