Valstybinių miškų urėdija paskaičiavo, ką nuveikė

Šiais metais įkurta Valstybinių miškų urėdija (VMU) paskelbė pagrindinius veiklos rodiklius.

Negalutiniais duomenimis, VMU pardavė apie 3,4 mln. kub. m žaliavinės medinės, o pardavimo pajamos, palyginti su pernai, augo 14 proc., iki 176 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Negalutiniais duomenimis, VMU pardavė apie 3,4 mln. kub. m žaliavinės medinės, o pardavimo pajamos, palyginti su pernai, augo 14 proc., iki 176 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2018, 2:01 PM, atnaujinta Dec 28, 2018, 2:04 PM

Negalutiniais duomenimis, VMU pardavė apie 3,4 mln. kub. m žaliavinės medinės, o pardavimo pajamos, palyginti su pernai, augo 14 proc., iki 176 mln. eurų.

Prognozuojama, kad šiemet VMU rinkliavų nuo žaliavinės medienos pardavimų valstybei sumokės 14 proc. daugiau – 25,6 mln. eurų.

Įmonės veiklos sąnaudos, palyginti su praėjusiais metais, šiemet sumažėjo apie pusę milijono eurų, praneša VMU.

Šių metų pradžioje iki tol veikusios 42 atskiros urėdijos ir tuometis miškotvarkos institutas sujungti į vieną įmonę. Nuo naujųjų metų įmonėje veiks 26 regioniniai padaliniai.

Po sujungimo VMU tapo viena didžiausių valstybės įmonių Lietuvoje – joje iš viso dirba daugiau kaip 3 tūkst. darbuotojų.

„Vienas didžiausių šiemet mūsų laukusių iššūkių – rasti vadovus bei specialistus, turinčius profesinių ir vadovavimo kompetencijų, reikiamų organizuojant didelės įmonės darbą“, – bendrovės pranešime teigia Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Per pusmetį buvo parengtas veiklos strategijos 2018-2023 m. projektas.

Per 2018 metus įmonė pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Specialiųjų tyrimų tarnyba ir kitomis teisėsaugos institucijomis, sustiprino veiklos kontrolės funkcijas.

Iki 2019 m. sausio 1 d. planuojama pasirašyti kolektyvinę sutartį su jungtine profesinių sąjungų atstovybe.

Sutartimi įtvirtinamos geresnės darbo sąlygos bei didesnės garantijos darbuotojams – visos finansinės ir nefinansinės naudos įmonės darbuotojams vertinamos daugiau kaip 1,8 mln. eurų per metus.

Nuo sausio įmonėje bus taikoma nauja darbo užmokesčio sistema, užtikrinsianti vienodais principais grindžiamą darbo apmokėjimą visiems įmonės darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?