Saulius Skvernelis skambins Lenkijos premjerui dėl lietuviškų kiaulių

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys po susitikimo su ūkininkais ir ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu patvirtino, kad premjeras pažadėjo paskambinti Lenkijos premjerui dėl šios šalies sprendimo uždrausti kiaulienos ir kiaulių importą iš dalies Lietuvos.

Lietuvos premjeras pažadėjo paskambinti Lenkijos premjerui dėl šios šalies sprendimo uždrausti kiaulienos ir kiaulių importą iš dalies Lietuvos.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos premjeras pažadėjo paskambinti Lenkijos premjerui dėl šios šalies sprendimo uždrausti kiaulienos ir kiaulių importą iš dalies Lietuvos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 5:37 PM, atnaujinta Jan 8, 2019, 5:40 PM

„Nenorėčiau, kad tai pavirstų į kiaulių karą kiaulės metais, bet jei nepavyks pasiekti politinio susitarimo, nebus kito kelio, kaip taikyti atsakomąsias priemones ir riboti kiaulienos įvežimą iš Lenkijos antros kiaulių maro zonos“, – teigė žemės ūkio ministras.

ELTA primena, kad gruodžio viduryje Lenkijos žemės ūkio ir kaimo reikalų ministras pasirašė įsaką, kuriuo ribojamas kiaulienos importas iš tų sričių, kurios laikomos raudonąja AKM zona, tarp jų ir Lietuvos.

Neoficialiais duomenimis, lenkų ūkininkai piktinosi, kad iš kaimyninių šalių vežama pigi kiauliena mažina vietinių augintojų pelnus.

Premjeras antradienį sakė, kad kalbantis su Lenkija dar nėra išnaudotos visos diplomatinės priemonės, ir jos bus panaudotos.

O jeigu tai nepasiteisins, Lietuva turės „imtis tam tikrų priemonių“. S. Skvernelio teigimu, Lenkijos sprendimas nesuderinamas su bendra ES politika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.