Terminas pranešti apie ekologinę produkciją artėja prie pabaigos

Antradienis yra paskutinė diena, kai ekologinių ūkių valdytojai gali pranešti sertifikuojančiai įstaigai apie užaugintą ir patiektą rinkai ekologišką produkciją.

Apie visą praėjusiais metais užaugintą ir patiektą rinkai produkciją ūkininkai gali pranešti ir vėliau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apie visą praėjusiais metais užaugintą ir patiektą rinkai produkciją ūkininkai gali pranešti ir vėliau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-15 08:54

Prievolė pateikti šią informaciją galioja ūkininkams, dalyvaujantiems Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonėje „Ekologinis ūkininkavimas“. Ekologinių ūkių valdytojai kasmet iki einamųjų metų sausio 15 dienos turi pranešti įmonei „Ekoagros“ apie visą praėjusiais metais užaugintą ir patiektą rinkai produkciją – nurodyti produkto rūšį, pavadinimą, kiekį ir turimos produkcijos likučius.

Informacija apie realizuotą ekologišką produkciją pateikiama užpildant Ekologinės gamybos ūkio veiklos žurnalo 3 lentelę „Augalininkystės, gyvulininkystės produkcijos apskaita“. Užpildytą lentelę galima pateikti paštu, elektroniniu paštu, taip pat naudojantis Žemės ūkio informacinės sistemos (ŽŪMIS) informacinės sistemos prieiga https://zumis.lt

Nacionalinės mokėjimo agentūros pranešime rašoma, kad apie visą praėjusiais metais užaugintą ir patiektą rinkai produkciją ūkininkai gali pranešti ir vėliau, tačiau neturėtų būti delsiama ilgiau nei 25 kalendorines dienas po nustatyto termino.

„Pažymėtina, kad pateikus paminėtą informaciją po sausio 15 dienos už kiekvieną pavėluotą darbo dieną paramos suma mažinama 1 proc. Pasibaigus pavėluotai teikiamos informacijos laikui, parama einamaisiais metais mažinama 50 proc.“, – rašoma pranešime.

Tiesa, ekologinių ūkių valdytojams, tęsiantiems įsipareigojimus pagal ankstesnio programinio laikotarpio priemonės „Agrarinės aplinkosaugos išmokos“ programą „Ekologinis ūkininkavimas“, informacijos apie realizuotą ekologišką produkciją pateikimo terminas baigiasi gegužės 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją