Valstybinių miškų urėdijos darbuotojai pritarė naujai kolektyvinei sutarčiai

Valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdija (VMU) darbuotojų konferencijoje balsavimo būdu pritarta naujai kolektyvinei sutarčiai.

Valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdija (VMU) darbuotojų konferencijoje balsavimo būdu pritarta naujai kolektyvinei sutarčiai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdija (VMU) darbuotojų konferencijoje balsavimo būdu pritarta naujai kolektyvinei sutarčiai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 12:53 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 12:56 PM

Su Jungtine profesinių sąjungų atstovybe sudaryta sutartis galios ketverius metus visiems bendrovės darbuotojams, nepriklausomai nuo jų narystės profesinėse sąjungose, praneša VMU.

Su Jungtine profesinių sąjungų atstovybe kolektyvinė sutartis, derinta apie pusę metų, pasirašyta pernai gruodžio 27 d. Darbuotojų konferencijoje vyko balsavimas dėl visuotino kolektyvinės sutarties įsigaliojimo ir taikymo visiems bendrovės darbuotojams.

Į konferenciją užsiregistravo 130 delegatų – kiekvienam iš 26 šalies regioninių padalinių atstovavo po 5 darbuotojus, kuriuos padaliniai išsirinko balsavimo būdu, taip pat administracijos atstovai.

Konferencijos metu VMU direktorius Marius Pulkauninkas pristatė pagrindinius kolektyvinės sutarties, su kuria darbuotojai buvo susipažinę iš anksto, akcentus ir įsipareigojimus iš darbdavio pusės, vėliau vyko klausimų-atsakymų sesija bei balsavimas.

114 delegatų balsavo už kolektyvinės sutarties taikymą visiems įmonės darbuotojams, 9 – buvo prieš, o 7 – susilaikė.

„Iki 2018 m. sausio 8 d., kai įsikūrė Valstybinių miškų urėdija, skirtingos urėdijos turėjo skirtingas darbuotojams atstovaujančias profsąjungas ir net 39 skirtingas kolektyvines sutartis. Norėjome turėti vieną kolektyvinę sutartį, galiojančią visai įmonei, ir su vienodomis sąlygomis, nepriklausomai nuo to, kuriame regione darbuotojai dirba ar kuriai profsąjungai priklauso.

Su Jungtine profesinių sąjungų atstovybe diskutavome daugiau negu pusmetį, tačiau to nevadinčiau derybomis. Tai – susitarimas. Čia nėra pralaimėtojų: abi pusės stengėmės suteikti įmonės darbuotojams kuo daugiau papildomų garantijų, naudų ir stabilumo“, – pranešime sako M. Pulkauninkas.

Sutartyje įtvirtinti abipusiai darbdavio ir darbuotojų įsipareigojimai, papildomos darbuotojų skatinimo priemonės, taip pat laiko apskaitos, darbo stažo skaičiavimas, papildomos atostogos ir pan.

„Kai kurias anksčiau galiojusias sąlygas palikome, kai kurias nusprendėme išbraukti. Pavyzdžiui, abipusiai sutarėme, kad bus panaikintos išmokos darbuotojo jubiliejaus ar didžiųjų metų švenčių progomis, nes jos nesusijusios su darbuotojo indėliu į įmonės gerovę ir profesine pažanga.

Jas pakeitė kitos skatinamosios priemonės, tokios kaip išmokos už darbo stažą, mokslo atostogų apmokėjimas ar kvalifikacijos kėlimo išlaidų kompensavimas“, – VMU pranešime teigia Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės pirmininko pavaduotojas Juozas Ūsas.

Kolektyvinėje sutartyje patikslintos darbo sutarties keitimo bei nutraukimo sąlygos, apmokėjimas už viršvalandžius ir didesnį darbo krūvį, darbuotojų sveikatos ir kritinių ligų atvejų draudimas, mokslo ir studijų atostogos.

Sutartyje taip pat susitarta dėl tam tikrais atvejais darbuotojams skiriamų papildomų apmokamų atostogų dienų bei išmokos dėl ypatingų asmeninių įvykių, tokių kaip vaiko gimimo ar artimo šeimos nario netektis.

Įmonėje netrukus įsigalios nauja darbo užmokesčio sistema, kurios tikslas, pasak VMU, – vienodos, skaidrios ir sąžiningos darbo apmokėjimo taisyklės visiems darbuotojams ir vienodas bazinis atlyginimas už tą patį darbą. Ji įsigalios, kai tik jai pritars Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė ir įmonės valdyba.

Kolektyvinėje sutartyje taip pat sutarta dėl įmonės pelno rezervo darbuotojų kultūriniams, sporto ir ugdymo tikslams, paskirstant Valstybinių miškų urėdijos praėjusių finansinių metų paskirstytiną pelną (nuostolį) Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo nustatyta tvarka.

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.

Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, sujungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuoti miškininkystės, medienos ruošos ir prekybos funkcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.