G. Surplys Briuselyje aptars naująją finansinę perspektyvą

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pirmadienį išvyksta į Briuselį, kur su kitų šalių ministrais tarsis dėl naujosios finansinės perspektyvos 2021-2017 metais.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pirmadienį išvyksta į Briuselį, kur su kitų šalių ministrais tarsis dėl naujosios finansinės perspektyvos 2021-2017 metais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pirmadienį išvyksta į Briuselį, kur su kitų šalių ministrais tarsis dėl naujosios finansinės perspektyvos 2021-2017 metais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 10:28 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:31 AM

Anot ministro, Žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje bus pristatyti Rumunijos prioritetai, būsimojo laikotarpio taisyklių supaprastinimai, bei diskutuojama dėl žaliosios architektūros – visų kaimo paramos programos priemonių, skirtų aplinkosaugai.

„Man labai patinka, kad Rumunija įsivardinusi vieną iš prioritetų – konvergencijos Europą. Kalba apie tai, kad naujosios ES narės, turime turėti sąžiningą konkurenciją, kaip ir kitos“, – BNS komentavo ministras.

Taryboje taip pat bus svarstomas taisyklių supaprastinimas bendrajai žemės ūkio politikai.

„Bus kalbama apie būsimo laikotarpio taisyklių paprastinimą, dėl ko mes džiaugiamės, tik nepritariame, kad reikės atsiskaitinėti kartą per metus su Europos komisija, o ne kas tris metus, kaip yra dabar“, – sakė G. Surplys.

„Bijome, kad ir Nacionalinė mokėjimo agentūra, ir Žemės ūkio ministerija daugiau laiko skirs ne galvojimui, kaip sukurti geras priemones finansuoti žemės ūkį, o kaip pateikti ataskaitas kasmet“, – pridūrė jis.

Anot ministro, taip pat numatyti dvišaliai susitikimai su Slovėnijos, Čekijos ir Kroatijos ministrais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas