„Ekoagros“ vadovui pasiūlyta nutraukti sutartį, šis sako patiriantis spaudimą

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), kuri yra viešosios įstaigos „Ekoagros“ steigėja, dabartiniam jos vadovui Gintautui Labanauskui pasiūlė nutraukti sudarytą darbo sutartį, praneša ŽŪM.

Gintautas Labanauskas. <br>A.Srėbalienės nuotr.
Gintautas Labanauskas. <br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 11:24 AM, atnaujinta Jan 29, 2019, 11:29 AM

„Tokio sprendimo priežastys direktoriui buvo paaiškintos asmeniškai. Jos yra visiškai darbinės, susijusios su konkrečiais įstaigai pavestais darbais, kurie nebuvo tinkamai atlikti. Dėkojame G. Labanauskui už jo pastangas ir linkime kuo geriausios kloties ateityje“, – pranešime sako ministras Giedrius Surplys.

G. Labanauskas vadovauja „Ekoagros“ nuo 2018 m. gegužės 2 d.

Apsispręsti dėl sutarties nutraukimo vadovas turėtų iki sausio 30 d.

Viešoji įstaiga „Ekoagros“ yra pelno nesiekiantis viešasis juridinis asmuo, veikiantis ekologinės gamybos ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų produktų sertifikavimo ir kontrolės srityse.

Kiek anksčiau išplatintame laiške G. Labanauskas antradienį žurnalistus kviečia į spaudos konferenciją „Dėl galimos korupcijos žemės ūkio ekologiniame sektoriuje“.

ŽŪM paskelbus apie siūlymą nutraukti darbo sutartį, G. Labanauskas Eltai teigė, kad jam nėra pateikti jokie priekaištai dėl jo darbo nei raštu, nei žodžiu.

„Mano nuomone, aš dirbu gerai. Tai gali patvirtinti tai, kad per darbo laiką negavau jokios pastabos, per aštuonis darbo mėnesius neturiu jokios drausminės nuobaudos, įspėjimo, kad dirbu blogai“, – komentavo G. Labanauskas.

Į tai, ar kažkas vis dėlto kalbėjo su juo dėl darbo sutarties nutraukimo, G. Labanauskas atsakė, kad turėjo daug įvairių pokalbių.

„Tačiau jokių konkrečių priekaištų dėl darbo man nebuvo išsakyta. Tiesiog buvo daromas spaudimas tiek iš ministerijos pusės, tiek iš tam tikrų suinteresuotų asmenų grupių, kad aš pasitraukčiau iš savo užimamų pareigų ir išeičiau savo noru“, – Eltai sakė G. Labanauskas.

G. Labanausko teigimu, tai, ką jis nori išdėstyti šiandienos konferencijoje, leidžia daryti prielaidas, kad ne be ministerijos vadovų spaudimo ir vyksta jo minimi dalykai dėl galimos korupcijos. Tačiau visus galutinius argumentus „Ekoagros“ vadovas žada turėti po savaitės, kai turės visą trūkstamą informaciją, kurią galės apibendrinti.

„Dar norėčiau tikėti ministro padorumu, bet tam tikros prielaidos man kelia abejonių, tad tiesiog dar laukiu tos trūkstamos informacijos“, – teigė G. Labanauskas.

Praėjusią savaitę „Kauno diena“ publikavo straipsnį, kuriame buvo teigiama, kad grupė ekologiškai ūkininkaujančių ūkininkų kaltinimus dėl galimos korupcijos įvykdymo meta G. Surpliui ir viceministrei Ausmai Miškinienei.

Ekologinio žemės ūkio taisyklių pakeitimais suabejojusių ūkininkų raštas išsiųstas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) ir Generalinei prokuratūrai. Tekste cituotas ir G. Labanauskas.

Po šios publikacijos Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kvietė G. Surplį į posėdį, tačiau jam neatvykus, konservatorius Edmundas Pupinis išplatino pranešimą pavadinimu „Ministras G. Surplys išvengė nepatogių klausimų dėl galimos korupcijos skiriant paramą ekologiniams ūkiams“.

ŽŪM tada teigė, kad nei anoniminiai pranešimai, nei Seimo nario svarstymai neturi jokio pagrindo, juose skelbiama informacija neatitinka tikrovės.

ŽŪM pranešė, kad dėl tikrovės neatitinkančios, garbę ir orumą žeminančios informacijos paskleidimo, Visuomenės informavimo įstatymo, Visuomenės informavimo etikos kodekso pažeidimo kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektorių ir Visuomenės informavimo etikos komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.